Draganu Dimiću nagrada Užičkog likovnog salona

UŽICE – Užički akademski umetnik Dragan Dimić dobio je prvu nagradu na 31. Užičkom regionalnom likovnom salonu za skulpturu „Tragovi misterije po Arturu Klarku“.

Stručni žiri odlučio je da drugu nagradu dobije Aleksej Sivcevič za rad „Pavel kaže-ajmo“ (kombinovana tehnika na lesonitu), dok je treća nagrada otišla u ruke Slavka Lukovića za digitalnu grafiku „Kad magla pokrije ravni i vlagom ispuni zrak“.

Uz nagrađene umetnike za 2019. godinu, Pohvalom salona, svrstala se i Marijana Kiralj za dva rada na temu „Užice“ u tradicionalnoj tehnici akvarela.

Dragana Dimića nagrada je obradovala, ali istovremeno, kako kaže, ona i obavezuje da u budućem radu da i više nego do sada.

„Ovo je moja treća prva nagrada na Salonu i ako je po tome ceniti, zadovoljan sam jer je prepoznat trud, rad, stvaralaštvo, istraživanje“, rekao je Dimić za Infoeru i dodao da u prvim godinama stvaralaštva nije imao adekvatnih uslova da se bavi i vajarstvom iako je imao volju i obrazovanje za to.

Dragan Dimić, treći put prvo mesto na Užičkom likovnom salonu.

Za ovogodišnji Užički regionalni likovni salon konkurisalo je 27 umetnika sa oko 40 radova, a u program su uvrštena 22 autora sa 29 radova. Izložba je u Gradskoj galeriji otvorena do kraja januara naredne godine.

Izvor i foto: Infoera

You may also like...