Dragan Radivojević i Slava Krčevinac vlasnici najlepšeg dvorišta i terase

UŽICE – U Gradskoj kući uručene su nagrade vlasnicima najlepšeg dvorišta i terase na području grada Užica, na osnovu konkursa koji raspisuje Odeljenje zaštite životne sredine. Kako je ovom prilikom istakla gradska većnica Nada Jovičić, upravo ti sugrađani su primer kako se čuva i održava, najpre svoje dvorište, a onda i životna sredina.

“S obzirom da nam je suštinski, životna sredina koja se najviše i najlepše održava, jedina zdrava životna sredina iz Fonda za zaštitu životne sredine svake godine izdvajamo sredstva za ovaj konkurs i motivaciju sugrađana. Sama činjenica da je stiglo 17 prijava pokazuje njihovu zainteresovanost da pokažu koliko se bave svojim okruženjem. Svim dobitnicima nagrada čestitam i izražavam zahvalnost, jer brinući o svom dvorištu brinu i o svom gradu”, rekla je Jovičić.

U kategoriji najlepše uređeno privatno dvorište prvo mesto zauzeo je Dragan Radivojević iz Sevojna, kojem je pripala nagrada od 10.000 dinara. Iza njega su plasirani Nadežda Božanić iz Bele Zemlje (8.000 dinara) i Vesna Nenadić iz Zabučja (6.000 dinara).

U kategoriji najlepša terasa najuspešnija je Slava Krčevinac, kojoj je pripala nagrada od 9.000 dinara. Drugo mesto zauzela je Zorica Savić (7.000 dinara), a treće Nikola Šikanja (5.000 dinara).

Za najuređeniji prostor (dvorište) oko višeporodičnih stambenih objekata pristigla je samo jedna prijava, koja nije ispunjavala ranije utvrđene kriterijume konkursa.

Vaučere koje su dobili, vlasnici najlepših dvorišta i terasa, mogu iskorisiti za kupovinu u cvećari JKP “Bioktoš” do 1. novembra ove godine.

(izvor i foto: grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.