Doživi ritam leta (VIDEO)

ZLATIBOR – Zlatibor je već godinama unazad, posle Beograda, najposećenija turistička destinacija. Veliki broj smeštajnih kapaciteta već sada je zauzet, a u jeku sezone, očekuje se da na ovoj planini boravi više od 50.000 posetilaca.

Na najposećenijoj planinskoj turističkoj destinaciji u Srbiji, već sada je veliki broj gostiju, koji odmaraju, uživaju u svežem vazduhu, ali i brojnim sadržajima koje nudi ova planina. Jek sezone očekuje se od polovine jula.

“Trenutno je na Zlatiboru između 15 i 20 hiljada gostiju. Unapređenje infrastrukture, blizina velikih emitivnih centara, izgradnja auto puteva utiče da je Zlatibor lako dostpuina destinacija, i vikendom se to jasno vidi po broju posetilaca,  kojih bude izumeđu 25.000 i 30.000. Mi očekujemo da će od polovine jula meseca do prve nedelje septembra, u kontinuitetu biti oko 50.000 posetilaca, jer Zlatibor kao turstička destinacija sada ima 60.000 kreveta“, kaže direktor Turističke organizacije Zlatibor, Vladimir Živanović.

Gold gondola, kojom se do sada vozilo više od 850.000 turista, organizovala je svakodnevne besplatne aktivnosti na međustanici kraj jezera, ali i drugim lokacijama.

“Zdravi stilovi života, zdrave navike, sve ono što želimo da promovišemo i razvijamo ovde na Zlatiboru, uživanje u prirodi, će biti okosnica svih naših aktivnosti.I verujem da ćemo sa svim rugim sadržajima napraviti promenu“, kaže direktorka Gold gondole Zlaribor, Bojana Božanić.

Pojedina dešavanja namenjena turistima, ove godine biće izmeštena iz centra Zlatibora.

“Organizovaćemo festival koli se zove “Kulturna tura – kulutra natura“ i kao što samo ime kaže cilj takvog festivala je da se kulturni sadržaji iz Kulturnog centra i centra Zlatibora izmeste u predivnu prirodu zlatiborskih sela, i sa druge strane da podržimo manifestacije koje već postoje na Zlatiboru“, kaže Ksenija Kovač, iz Kulturnog centra Zlatibor.

Tokom leta na Zlatiboru će biti održano i nekoliko festivala, koji će okupiti ljubitelje dobre muzike ali i zabave.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.