„Dozivanje Boga“ nova knjiga Slobodana Ristovića

UŽICE – Pesnik Slobodan Ristović predstaviće čitalačkoj publici u Užicu svoju najnoviju knjigu “Dozivanje Boga“ u četvrtak u čitalištu Gradske biblioteke. Promocija knjige o kojoj će govoriti protojerej Milić Dragović i Dragiša Stanojčić najavljena je za 19 časova.

knjiga„Ova knjiga poestske naravi obrazložila je otuđenje čoveka od čoveka, među ljudima vlada velika pustoš pa je čovek postao najbliži Bogu i došao u stanje da za sagovornika bira Boga“, priča o svom delu Ristović. 

„Čovek se u ovoj knjizi obraća Bogu kao sebi ravnome bez imalo straha da će nekoga povrediti jer čovek kad ostane sam ne može nikoga da povredi“, pojašnjava pesnik naglašavajući da nije imao nameru da je napiše.
„Napisala se sama u telefonu kad me obuzme stanje pisanja, dodaje Ristović.
„Dozivanje Boga“ svoju promociju doživelo je i u norveškom Oslu ,a književni kritičar i publlicista iz Brizbejna Dragan Tepavčević izabrao je ovu knjigu za svoj doktorski rad. 
On je napisao da je Ristovićeva poslednja objavljena knjiga vrh njegovog dela, ali i sam vrh onoga što je ispisano u srpskoj poeziji s početka 21. Veka, koja nema slabog mesta.
Prvo izdanje rasprodato je posle prošlogodišnjeg Sajma knjiga u Beogradu, pa autor očekuje štampanje novog tiraža.
Užičko predstavljanje knige „Dozivanje Boga“ je u četvrtak, u 19 časova, u Gradskoj biblioteci.
Slobodan Ristović rođen je u Čajetini , a odrastao u Rabljevu kod Uba. Živi na Beloj Zemlji i ima šestoro dece. Između ostalog, objavi o je roman „Sreća je negde blizu“, knjige priča „Mržnja“ i „Kad laju ptice“, zbirke poezije „Kućna guja“, „Čemerište“, „Senka svilenog sna“, „Vodiću te u Mletke“.
ZooM
 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.