Donacija princeze Katarine užičkoj bolnici (video)

 UŽICE – Njeno  Kraljevsko Visočanstvo Priceza Katarina posetila je danas Užice i isporučala humanitarnu pomoć Opštoj bolnici i Domu za nezbrinutu decu “Petar Radovanović” .

princeza1

Princeza Katarina je užičkoj bolnici uručila humanitarnu donaciju vrednu preko 180 hiljada evra za kardio-hirušku salu i odeljenje kariologije,koja se sastoji od operacionog stola,operacione lampe,uređaja za anesteziju sa monitorom,termokautera I aparata za ultrazvuk.

“Moja humanitarna fondacija je obezbedila ovu vrednu donaciju zahvaljujući ogromnoj pomoći privrednika I donator iz Zlatiborskog okruga,na čelu sa preduzećem Putevi Užice.Zahvaljujući ovoj opremi u užičkoj bolnici biće moguće raditi kardiohiruške intervencije i druge operativne zahvate po prvi put.Moj suprug Predstolonaslednik Aleksandar i ja nastavićemo da pomažemo gradu Užicu,uz pomoć naših plemenitih prijatelja, kao i do sada”,rekla je Princeza Katarina.

Direktorka Opšte bolnice Užice Jelena Raković-Radivojević najavila je da se nada da će ova zdravstvena ustanova ove godine dobiti odobređe Ministarstva zdravlja da počne da radi kardiohiruške operacije.

Princeza Katarina  je najavila i da će Opšta bolnica Užice od njenog humanitarnog fonda dobiti i novo ambulantno vozilo,a na račun Fondacije jedan kardiohirurg užičke bolnice završiće specijalizaciju u bolnici u Hjustonu.

Princeza Katarina uručila je I poklone deci ,pacijentima, na odeljenju dečje hirurgije, a  tokom boravka u Užicu posetila je i Dom za decu bez roditeljskog staranja “Petar Radovanović”.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.