Donacija „Liciderskog srca“ za školu Miodrag V. Matić (VIDEO)

UŽICE – Zahvaljujući uspešno realizovanoj humanitarnoj akciji tokom letos održanog festivala međunarodnog folklora „Licidersko srce“ uručena je donacija školi Miodrag V. Matić. Sakupljeno je oko 100 hiljada dinara, a donacija je realizovana u vidu višefunkcionalnog kopir aparata.

Saradnja festivala „Licidersko srce“ sa ovom školom odvija se godinama unazad, s obzirom da je deo učesnika tokom boravka u Užicu smešten upravo u njoj.

„Pošto nemamo adekvatne udžbenike, a trošimo veoma mnogo papira, zahvalila bih se u ime svih učenika ove škole na ovom poklonu, koji mi zaista ne bismo sami mogli da priuštimo“, rekla je direktorka škole, Zorica Vesović.

U dogovoru sa školom, predstavnici KUD Era, organizatora festivala „Licidersko srce“ iskoristili su sakupljeni novac za nabavku višenamenskog kopir aparata koji još obuhvata skener i štampač, kao i još dva zasebna štampača i potrošnog materijala.

„Naš festival od samog početka ima humanitarni karakter i mi negujemo taj element kod svih učesnika festivala. Ovaj poklon nije samo doprinos festivala, već i svih njegovih učesnika. Svako dete koje je učestvovalo kupilo je makar po jedno licidersko srce i tako pomoglo ovu akciju“, rekla je Ivana Cvetković iz KUD Era.

Akcija „Licidersko srce deci“ sprovodi se praktično od prve godine organizovanja festivala, s ciljem sakupljanja sredstava za pomoć deci i ustanovama koje se bave njhovim vaspitanjem.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.