Donacija Amadeus benda užičkoj bolnici (video)

UŽICE-Članovi grupe Amadeus bend uručili su donaciju od 20 dušeka i posteljina odeljenju ginekologije i porodilišta Opšte bolnice Užice.

Amadeus bend je odlučio da deo svog honorara  od 150 hiljada dinara donira užičkoj bolnici u iznosu od 60 hiljada  i 90 hiljada dinara za izgradnju lifta platforme Užičanki Doris.

„ Drago nam je da je novac otišao za nabavku onoga što je potrebno užičkom porodilištu i ginekologiji.Ovo je poruka i za druge ,koji imaju i mogu da to urade.Mnogo je lepo i drago mi je da nam je Nova godina počela ovako“,izjavio je član Amadeus benda Aleksandar Stanimirović.

Ginekolog Rade Marković zahvalio se na donaciji i istakao da je u užičkom porodilištu u protekloj godini rođeno 1580 beba,što je za 100 više nego u 2015. godini .

„ Pre više od 30 godina u Užicu se godišnje rađalo 2500 beba.Moramo preduzimati sve mere da povećamo natalitet i približimo se toj cifri.“,rekao je Marković.

Direktor Zdravstvenog centra Miloš Božović najavio da se razmatra mogućnost da Užice u ovoj ili narednoj godini postane Centar za vantelesnu oplodnju,što će,po njegovim rečima,doprineti još većem povećanju nataliteta.

Amadeus bend održao je sinoć koncert na Gradskom trgu u Užicu.

You may also like...