Dom zdravlja Požega dobio sanitetsko vozilo

BEOGRAD – Dom zdravlja Požega dobio je sanitetsko vozilo za Odsek hitne medicinske pomoći, drugo u proteklih godinu dana. 

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar uručio je ključeve 34 specijalizovana vozila za službe hitne medicinske pomoći predstavnicima 24 doma zdravlja i Gradskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć u Beogradu. Između ostalih primila je ključ v.d. direktora Dz Požega dr Vera Matović. Svečana primopredaja vozila održana je u Gradskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć.
Vozila su obezbeđena zahvaljujući projektu Ministarstva zdravlja „Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou“ – DILS, koji se finansira uz podršku Svetske banke, po čijim je pravilima i obavljena nabavka.
Neki od kriterijuma za dodelu vozila bili su: iskazane potrebe zdravstvenih ustanova za sanitetskim vozilima, starost vozila u postojećem voznom parku u službama hitne pomoći, broj stanovnika i razuđenost opštine kojoj pripada zdravstvena ustanova, kao i oštećenja vozila nastala u majskim poplavama. 
Sanitetska vozila dodeljena su i Službama hitne pomoći domova zdravlja u: Ćupriji, Gornjem Milanovcu, Vrbasu, Požegi, Priboju, Petrovcu na Mlavi, Lazarevcu, Senti, Somboru, Ubu, Obrenovcu, Rumi, Bačkoj Topoli,  Srpskoj Crnji, Bujanovcu, Novom Pazaru, Kuršumliji, Vlasotincu, Kruševcu i Aranđelovcu I Osim Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć grada Beograda (10 vozila). 
ZooM
 

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.