Dom zdravlja Požega dobio sanitetsko vozilo

BEOGRAD – Dom zdravlja Požega dobio je sanitetsko vozilo za Odsek hitne medicinske pomoći, drugo u proteklih godinu dana. 

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar uručio je ključeve 34 specijalizovana vozila za službe hitne medicinske pomoći predstavnicima 24 doma zdravlja i Gradskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć u Beogradu. Između ostalih primila je ključ v.d. direktora Dz Požega dr Vera Matović. Svečana primopredaja vozila održana je u Gradskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć.
Vozila su obezbeđena zahvaljujući projektu Ministarstva zdravlja „Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou“ – DILS, koji se finansira uz podršku Svetske banke, po čijim je pravilima i obavljena nabavka.
Neki od kriterijuma za dodelu vozila bili su: iskazane potrebe zdravstvenih ustanova za sanitetskim vozilima, starost vozila u postojećem voznom parku u službama hitne pomoći, broj stanovnika i razuđenost opštine kojoj pripada zdravstvena ustanova, kao i oštećenja vozila nastala u majskim poplavama. 
Sanitetska vozila dodeljena su i Službama hitne pomoći domova zdravlja u: Ćupriji, Gornjem Milanovcu, Vrbasu, Požegi, Priboju, Petrovcu na Mlavi, Lazarevcu, Senti, Somboru, Ubu, Obrenovcu, Rumi, Bačkoj Topoli,  Srpskoj Crnji, Bujanovcu, Novom Pazaru, Kuršumliji, Vlasotincu, Kruševcu i Aranđelovcu I Osim Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć grada Beograda (10 vozila). 
ZooM
 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.