Dom za stare na Savincu konačno dobio lift

POŽEGA – Dom za stare na Savincu konačno je dobio lift što će umnogome olakšati svakodnevicu korisnicima domskih usluga, a njegovom ugradnom ispunjen je jedan od uslova da dom dobije licencu.

Sredstva za instaliranje lifta obezbeđena su kroz projekat koji je finansiralo ministarstvo pravde u iznosu od tri miliona dinara.

,,Mi trenutno imamo privremenu licencu koja je izdata na period od pet godina. Dobili smo pozitivne ocene od inspekcijskog nadzora, čak i neke pohvale, međutim jedan od razloga za nedobijanje licence je upravo bio nedostatak lifta. Imali smo sreće da prođemo na konkursu ministrstva pravde“, rekao je za radio Požegu direktor Centra za socijalni rad u Požegi Đurđe Raković.

Prema njegovim rečima u Domu za stare od otvaranja se traži mesto više, a trenutno je na smeštaju 51 korisnik. Raković kaže da je pokrenuta inicijativa za proširenje kapaciteta i da je dobijena načelna saglasnost od resornog ministarstva.

Pre početka radova potrebno je rešiti imovinsko pravne odnose za parcelu na kojoj će se graditi nova zgrada sa 40 mesta, ali i obezbediti finansijska sredstva. Dok se ne krene u realizaciju te ideje, u planu je da se na proleće uredi park ispred doma uz pomoć francuske nevladine organizacije sa Korzike.

You may also like...