Dom kulture u Prijepolju ponovo radi

PRIJEPOLJE – Nakon višemesečne pauze, zbog epidemiološke situacije, prijepoljski Dom kulture počinje sa planiranim programima. Posetioce očekuju nove predstave, kao i radionice na kojima će učiti da crtaju i prave ćeteniju.

Prva pozorišna predstava, Ne igraj na Engleze, biće odigrana večeras u 20 časova.

„To je genralna proba za sve glumce amaterske scene pred gostovanje u Vojvodini gde će boraviti od 15. do 17. oktobra. Prvo će posetiti prijateljska pozorišta u Beočinu i Zrenjaninu, a nakon toga će u Senti učestvovati na pozorišnim danima Jovana Đorđevića”, rekla je Admira Mostarac, vd direktora Doma Кulture Prijepolje.

Admira Mostaraca
Foto A. Rovčanin

Narednog vikenda počinje sa radom i škola crtanja koju će voditi profesor likovne kulture Ivana Mandić.

„Trudićemo se da u narednom periodu svake nedelje organizujemo po jednu mini izložbu, kojom ćemo predstaviti sve radove koji su nastali tokom ove dečije radionice pri Domu kulture. Nakon toga, na kraju meseca počećemo sa obukom za ćeteniju. Reč je o obuci za sve polaznike koji žele da nauče kako se sprema ćetenija i tako dajemo doprinos očuvanju tradicije Bošnjaka. Kraj meseca rezervisan je za dečiju pozorišnu predstavu „Hajduci”, koja je prvi put odigranau Domu kilture pre 40 godina, gde je glumeo i naš poznati košarkaš Vlade Divac“, najavila je Mostarac.

Početkom novembra biće izvedena monodrama Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta. Predstava govori iz ugla jedne mlade glumice i sa čim se sve suočavaju glumci radeći taj posao. Za novembar su planirane i promocije knjiga i izložbe.

PP Media

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.