Dom kulture otvorio vrata za posetioce

NOVA VAROŠ – Pozorišnom predstavom „Ajnštajnova izdaja“ beogradskog „Vuk Teatra“, Dom kulture “Jovan Tomić” u Novoj Varoši sinoć je ponovo je otvario vrata za posetioce nakon godinu i dva meseca pauze zbog nepovoljne epidemiološke situacije. U Domu kulture planiraju i brojne događaje tokom nastupajućeg kulturnog leta, ali sve u skladu sa preporukama nadležnih odnosno merama zaštite od širenja Covida-19, kao i raspoloživim finansijskim sredstvima.

Predstavu “Ajnštajnova izdaja”, po tekstu Erika Emanuela Šmita, režirala je Andrea Lazić, a igraju Nebojša Dugalić, Branislav Zeremski i Jovan Jelisavčić.

„Ova pozorišna predstava samo je prvi u nizu programa koje planiramo tokom ovogodišnjeg kulturnog leta. Ukoliko epidemiološka situacija to bude dozvolila, pokušaćemo da organizujemo nekoliko dešavanja u okviru tradicionalnog letnjeg festivala Doma kulture. Na programu bi trebalo da se nađe umetnički program lokalnog karaktera “Drumovi”, kabare pozorišna predstava i koncerti sa manjim brojem izvođača“ – kaže za “Varoške novine” Mihrija Hadžić, direktorka Doma kulture “Jovan Tomić”

Foto: Varoške novine, Mihrija Hadžić, direktorka Doma kulture „Jovan Tomić“

Ona ističe da su ponovo započele probe Folklornog ansambla Doma kulture, bioskop takođe radi, a da će u toku sledeće sedmice svoj rad aktivirati i članovi Tamburaškog orkestra. Kako kaže, imperativ u radu ove ustanove u narednom periodu biće ponovno pokretanje rada Amaterskog pozorišta, ali i obimni radovi na rekonstrukciji i sanaciji objekta.

„Sa projektom produkcije predstave “Pobratim” Novice Savića konkurisali smo na javnom pozivu resornog Ministarstva, ali, na žalost, nismo dobili “zeleno svetlo” za sufinansiranje. Nećemo, međutim, odustati za potragom donatora jer će nam pozorišni amaterizam biti u fokusu za narednu godinu“ – dodaje direktorka Mihrija Hadžić.

Izvor: Varoške novine, Rozita Popović

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.