Dolina vladara u užem izboru za IDA nagradu

UŽICE- Od ukupno 21 kratkih dokumentarnih filmova iz celog sveta, „Dolina vladara“ , snimaljen tokom kampa Interakcija 2017. u Užicu, ušao je u uži izbor za nagradu IDA Documentary Awards 2019. Shorts.

 Međunarodno udruženje dokumentarnih filmova (IDA) otkrilo je 35. godišnju listu IDA-ovih dokumentarnih nagrada za najbolje igrane i najbolje kratke kategorije, sa 785 prijava: 375 dokumentarnih igranih filmova, 153 dokumentarne kratke filmove, 124 dokumentarne serije, 89 studentskih filmova, 44 podcastova i 48 muzičkih dokumentarnih filmova. Nakon ublažavanja svake liste do deset nominovanih kandidata koji će biti objavljeni u sredu, 23. oktobra, on-line igrači će biti dostupni za pregled od 4. novembra, a sledi glasanje o članstvu IDA-e.

Nagrade za 2019. godinu biće uručene u Paramount Studios u Los Anđelesu u subotu, 7. decembra. IDA će dodeliti nagrade u 16 ​​kategorija. Ove godine IDA je promenila način na koji se biraju zanatske nagrade: kinematografi, montažeri, pisci i kompozitori će odati priznanje. I po prvi put, IDA će dodeliti nagradu za najboljeg režisera.

You may also like...