Dodeljene nagrade Vidovdanski vitez

 

ZLATIBOR-Dodelom priznanja  Vidovdanski vitez , započelo je   Zlatiborsko kulturno leto u okviru kojeg će se održati  brojne predstave, koncerti  i  manifestacije.

vitez

 Žiri Vidovdanskih kulturnih svečanosti  jednoglasno je odlučio da Plaketu Vitez srpske književnosti  dodeli piscu Milisavu Saviću . Plaketa Vitez srpske glume pripala je  Tanasiju Uzunovići, Vitez srpske muzike Slobodanu Trkulji, Vitez srpskog slikarstva je  Sergej Aparin, Vitez srpskog sporta Vladimir Vanja Grbić. Vitez srpske medicine  je Akademik prof. dr Dragan Micić dok je  Vitez srpske privrede  Mića Mićić predsednik preduzeća MPP Jedinstvo -Užice
Ovogodišnji nagrađeni priznanja su dobili kao najistaknutiji pripadnici svojih profesija, koji zahvaljujući svojim doostignućima godinama unazad daju viteške doprinose oblastima kojima se bave.
„ Kada siđete sa scene ono što je bila pasija,posvećenost, vitezova  pre Vas , način na koji su vas inspirisali treba da prenesete na decu ,koja sutra trebaju vas da učine ponosnim“,  rekao je primajući priznanje Vitez u svom domenu  Vanja Grbić  . 
Akademik  prof.dr  Dragan Micić  ,  poznati endokrinolog rekao je da  je čast i obaveza primiti priznanje u Institutu Čigota, “kući slavnih endookrinologa“ .
 Tanasije Uzunović,  jedan od najvećih bardova srpskog teatra,  zbog brojnih uloga koje uvek igra sa novom svežinom I kreativnošću,  koji već decenijama suvereno  vlada pozorišnim daskama zasluženo je nagrađen za svoj viteški doprinos glumačkoj profesiji u Srbiji.
 „Ova nagrada ,dolazi iz srca Srbije .Ona obavezuje,snaži i opominje, istakao je Uzunović. 
Milisav Savić ,  jedan od naših najuglednijih savremenih prozaista objavio nesvakidašnju zanimlјivu i raskošnu monografiju „Dolina srpskih kraljeva“.Pisac ovom knjigom podseća, opominje ,poziva na samosvest i odgovornost prema draguljima srpske tradicije koji u i u svetskim razmerama vrednost
Vitez је Slobodan Trkulja  koji svojim dobro uvežbanim, virtuoznim, zvučnim savršenstvom sviranja i pevanja“, čuva tradicionalni zvuk balkanske i srpske muzike i viteški osvajaju publiku i kritiku, kako u Srbiji, tako i širom sveta .
Svetski poznat i priznat umetnik, čija su dela izlagana u Parizu, Njujorku, Ženevii za koga kritika kaže da  je  za njega slikarstvo  jezik mašte i strasti,a strast je sama supstanca vremena. Aparinovo slikarstvo imponuje ozbiljnošću neizbežnošću saopštenog i predočenog.  zbog čega je priznanje iz oblasti slikarstva s pravom otišlo u ruke Sergeja Aparina.
Da je viteštvo moguće i u srpskoj privredi dokazuje preduzeće Sistem „Jedinstvo“ zapošljava preko sedam stotina stalno zaposlenih i šest stotina radnika na određeno. Ostvaruje godišnju realizaciju preko 50 miliona EUR, od čega u inostranstvu oko 20 miliona. Takođe ostvaruje, neprekidno, godišnji profit preko 3 miliona EUR. 
Vidovdanske kulturne svečanosti održavaju se pod pokroviteljstvom opštine Čajetina, i uz podršku Tursitičke organizacije Zlatibor Priznanja Vidovdanski vitez dodeljena su sedmi put zaredom , u kongresnoj sali  Čigota.
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.