Dodela 300 kompostera (VIDEO)

UŽICE – Za potrebe kućnog kompostiranja biorazgradivog otpada u Užicu SUBREC projekat nabavlja 300 kompostera namenjenih za kompostiranje kuhinjskog i baštenskog otpada u individualnim domaćinstvima.

„Nadamo se da ćemo već u junu podeliti kompostere koji će građanima služiti. Važno je komopostirati, jer istraživanja kažu da je oko 60 odsto otpada biorazgradivo u svakom domaćinstvu, a tako ćemo rasteretiti i deponiju, a masa koja se dobije kompostiranjem može se koristiti u domaćinstvu“, navodi menadžer projekta Miloš Radojević.

Javni poziv za dobijanje kompostera biće objavljen na sajtu grada Užica u ponedeljak, 27. aprila, a mogu konkurisati sva domaćinstva koja ispunjavaju sledeće uslove:

  • da se nalaze na području grada Užica (7 gradskih MZ i gradska opština Sevojno);
  • da imaju svoje dvorište i adekvatan prostor za postavljanje kompostera (zemljana površina);
  • da se žele baviti kompostiranjem i da žele učestvovati na ovom konkursu;
  • da nisu dobila kompostere kroz prethodni projekat koji je Užice realizovalo 2014. godine;
  • da će dozvoliti povremeni nadzor kompostera u cilju sprovođenja monitoringa sistema;
  • da nemaju dugovanja prema komunalnim preduzećima po osnovu odvoženja/deponovanja otpada.

Imajući u vidu da broj kompostera koji se projektom nabavlja nije dovoljan za sva užička domaćinstva koja ispunjavaju prethodno navedene uslove, SUBREC projekat će oformiti Komisiju koja će razmatrati pristigle prijave i sačiniti rang listu domaćinstava izabranih za dodelu kompostera. Tom prilikom prednost će imati prijave koje se odnose na domaćinstva koja već nisu dobila komunalnu opremu kroz ovaj projekat (kante za otpad), višečlana domaćinstva i domaćinstva koja su spremna da svoj komposter stave na raspolaganje susednim domaćinstvima (udruženo kompostiranje).

Zainteresovani građani, svoje prijave mogu slati na adresu ererecikliraju@gmail.com ili u inbox zvanične FB stranice “Ere recikliraju” do 15. maja.

Prilikom podnošenja prijave potrebno je dostaviti i fotografiju dvorišta (lokacije gde se komposter planira postaviti). Rang lista domaćinstava, koja budu izabrana za dodelu kompostera biće objavljena na ovoj stranici krajem maja.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.