Dobri rezultati gimnazijalaca na prijemnom su učestala praksa (VIDEO)

UŽICE – Na prijemnom ispitu za upis u „Medicinski fakultet“ u Beogradu i ove godine su posebno zapažene rezultate ostvarili učenici „Užičke gimnazije“. Iz ove obrazovne ustanove ističu da su dobri rezultati njihovih učenika učestala praksa iz prethodnih godina, ali fakulteti uglavnom nisu izlazili u javnost sa tim podacima.

Darija Jovanović upisala je „Medicinski fakultet u Beogradu“ kao 32. na rang listi budućih studenata. Ističe da je time na dobrom putu da ostvari svoj san iz detinjstva, a to je da postane lekar.

„Ovo mi nije iznenađenje, jer su nas profesori spremali veoma dobro. Oni su posvećeni svom poslu, a mene je uvek interesovalo ljudsko telo i način na koji ono funkcioniše“, kaže Darija.

Kao đak generacije Milica Cvijović upisala je „Elektrotehnički fakultet u Beogradu“ bez polaganja prijemnog ispita.

„S obzirom da sam osvojila 2. mesto na Republičkom takmičenju iz matematike oslobodila sam se prijemnog i izbegla stres u junu. Prirodno- matematički smer u našoj gimnaziji je veoma dobra podloga za bilo koji tehnički fakultet, često prolazimo u rangu ili čak i bolje od stručnih škola“, kaže Milica.

Uloga profesora je, kako ističu njih dve, veoma važna. Sa druge strane, poverenje u učenike i njihove mogućnosti nisu se dovodili u pitanje.

„Ranijih godina smo dobijali informacije sa FON-a, prema kojima su Užičani bili dominantni. Nismo tada dobijali podatke sa medicine, ali smo i tu bili veoma dobri. Ništa me to ne iznenađuje, ima jako pametne dece, sve oni mogu da postignu samo kada hoće“, smatra Saša Stanojević, profesor biologije.

Dobri rezultati učenika gimnazije na prijemnim ispitima
Foto: ZooMUE

„O tome svedoči broj vukovaca u prethodnoj godini, njih 22 je dobilo Vukovu diplomu. Gimnazija je neka vrsta nastavka osnovnog obrazovanja, gde imate širok spektar znanja i vremenom se pronalazite u onome što vas interesuje“, kaže Biljana Grujičić, direktorka „Užičke gimnazije“.

Osim medicine i ETF-a, učenici „Užičke gimnazije“ su ove, ali i prethodnih godina, ostvarivali veoma dobre plasmane na rang listama „Fakulteta organizacionih nauka“, „Arhitektonskog fakulteta“, ali i na nekim umetničkim školama i smerovima.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.