Dobra igra, loša realizacija (VIDEO)

POŽEGA – Sloga je savladala Polet 2:1 ali rezultat uopšte nije realan u odnosu na igru koju je prikazala domaća ekipa.

Fudbaleri Sloge su stvorili veliki broj šansi od čega su realizovali samo dve pa su na kraju morali i da strepe. Polet koji je protiv Budućnost  Krušika planski odmarao većinu igrača u Požegu je doputovala u najboljem sastavu: Tasić, Janjušević, Radisavljević, Veljović, Ćirković (ž), Božović, Fićović, Grbović, Maksimović (ž) (Milekić 46′), Đorić (Petrović 76′), Tripković. Sloga bez povređenog Grujičića pa je Nikitović odredio sastav: Glintić, Marjanović (ž), Vlašić, Nikolić (ž), Jevremović, Stanić (Božić 66’), Ristić, Đukić(ž) (Danilović 90’), Stojaković (Janjić 84’), Plazinić, Kilibarda. Utakmicu je sudio superligaški sudija Lazar Lukić iz Beograda sa svojim pomoćnicima Draganom Bogićevićem i Bojanom Banovićem takođe iz Beograda. Utakmicu je pratilo preko 600 gledalaca koji su se konačno vratili na stadion Sloge i osetili trenutak da podrže svoju ekipu u borbi za viši rang. Nije bilo pipanja pulsa protivnika, očigledno da svi sve zanju jedni o drugima pa je Sloga već u 7. minutu ima priliku da dođe do početne prednosti. Sve počinje od Plazinića i Stojakovića a Kilibarda lošim šutem završava akciju. Svoju nadmoć Sloga kruniše golom na početku 13. Minuta. Lopta je preko Plazinića došla do Đukića pa do Marjanovića koji je poslao pred gol. Nesuđeni golman Sloge Tasić, kardinalno greši a iskusni Stojaković to koristi i šalje loptu van dometa svih igrača Poleta za vođstvo domaće ekipe. U 17. smo videli odličan slobodan udarac koji je izveo Stojaković. Prvo je Marjanović bio brži od Maksimovića koji ga ruši nadomak šesnaesterca i za to dobija žuti karton, a Stojaković gađa u okvir gola. Tasić je bio siguran. 25. donosi još jednu priliku da domaću ekipu. Prvo je Plazinić zadržao loptu u svojim nigama, a onda je Stojaković, poktrerač svih akcija Sloge kao rukom proigrao Đukića. Na kraju više sreće za goste jer se lopta od stative vraća u ruke već savladanog Tasića. Polet nije mnogo napadao ali je preko Tripkovića u 31. minutu imao dličnu priliku a Glintić dobrom intervencijom spašava svoju mrežu. Sloga je svoju bolju igru mogla da kruniše drugim golom u 39. minutu. Još jednom je pobegao po desnoj strani Đukić, sačekao Stojakovića koji od dva rešenja, da proigra Kilibardu ili da šutira, bira ovo drugo ali bez uspeha. Veliku priliku za posle dužeg vremena postigne gol imao je Plazinić tri minuta kasnije. Još jednom je Stojaković poslao odličan pas, napadač Sloge je izbegao ofsajd a onda se dugo premišljao što koristi uporni Božović i blokira udarac plave devetke. Realno gledano Sloga je na poluvreme trebalo da ode sa tri gola razlike ali zbog loše realizacije ostalo je samo 1:0.

Sloga sa dve prilike otvara nastavak utakmice. U 49. je fauliran Stanić na 25 metara od gola Tasića. Kod lopte je stao Stojaković, šutirao je direktno u gol a Tasić sa lakoćom rešava tu situaciju. Dva minuta kasnije Kilibarda je morao mnogo bolje u prilici kada je bio jedan na jedan ali se on opredelio da proigra Đukića koji je bio daleko i nikako nije mogao do lopte. Zanimljiva situacija dogodila se u 56. minutu kada su se sudarili Stojaković i sudija Lukić i u tom duelu gore je prošao glavni sudija.Posle par sekundi Lukić je uspeo da se oparavi i nastavi meč. Ulaskom u igru Milekića igra Poleta je dobila na kvalitetu pa u 60. minutu rezervista gostiju priprema lepu priliku za Tripkovića, ali napadač Poleta šutira u Glintića. Do više nego zasluženog drugog gola Sloga dolazi u 77.minutu. Dugo je lopta bila na levoj strani, na kraju dolazi do Božića. Njegov udarac nije bio koban za Tasića ali Plazinićev jeste. Napadač Sloge je ovim golom naplatio sav trud u ovoj utakmici i zasluženo se upisao u listu strelaca. U 80. beležimo zanimljiv pokušaj Kilibarde kada je bio najbrži i glavom poslao loptu ka golu a Ćirković uspeva da loptu zbaci u korner. Mogao je veoma lako Plazinić do svog drugog gola u 84. minutu ali nije imao sreće jer lopta prolazi za malo pored stative. Kakvu takvu neizvesnost u ovu utakmicu unosi Petrović u 87. Izveden je slobodan udarac lopta se od igrača Sloge odbila pravo na nogu Petrovića posle čega se našla iza leđa nemoćnog Glintića.

Ovaj meč je sudio sudija iz Superlige i sa zadovoljstvom se može konstatovati da je suđenje bilo besprekorno. Onako kako treba, ni po babu ni po stričeviima. Svaka odluka kompletne sudijske trojke bila je pravovremena i tačna sa pet opravdano pokazanih žutih kartona. Sve je bilo predodređeno igri što je valjda i poenta. Sloga u narednom kolu putuje u Aranđelovac gde ih čeka domaća Šumadija.

 

You may also like...