„Do ravnomernog razvoja grada kroz ulaganja u putnu infrastrukturu“

UŽICE – Iz gradske uprave ističu da za izgradnju i popravku putne infrastrukture iz gradskog budžeta izdvajaju značajna i iz godine u godinu veća sredstva. Teži se pre svega ravnomernom razvoju svih delova grada i seoskih mesnih zajednica uz uvažavanje predloga građana, koji i sami učestvuju u realizaciji planiranih radova.

Tokom 2022. godine udruženim sredstvima građana i grada asfaltirano je više od 60 kilometara putnih pravaca, a u ovoj godini za tu namenu opredeljeno je 70 miliona dinara.

Pored ugovora o udruženim sredstvima sa građanima koji su u najvećem delu realizovani prema planu, sredstvima iz budžeta grada u toku prošle godine delimično ili u potpunosti rekonstruisane su ulice: Kondina, Jelovogorska, Solunska, Zlatiborska, Zlatarska, Svetozara Markovića, Ive Andrića i Ratarska.

Ugrađeno je u prošloj godini oko 165 hiljada kvadrata novog asfalta na saobraćajnice u gradskim mesnim zajednicama i puteve u užičkim selima.

Urađena je i deonica Vlajkovog puta u dužini od oko jedan kilometar, a radilo se i na delimičnom presvlačenju 1,5 km puta Terazije – Čakovina i Ravni – Ravanjsko polje u dužini od oko četiri kilometra.

Putna infrastruktura
Foto: grad Užice

Prema rečima člana Gradskog veća Vladimira Sinđelića u ovoj godini radiće se još više.

“105 miliona dinara planirano je za izgradnju puteva kroz udruživanje sa građanima, gde je grad opredelio 70, a građani 35 miliona dinara. Pored toga biće nastavljeni radovi u preostalom delu Ratarske ulice za šta je opredeljeno 8 miliona dinara kao i u MZ Turica na asfaltiranju saobraćajnica u kojima je urađena fekalna kanalizacija i gasovodna mreža. To su ulice Isidore Sekulić, Stanoja Glavaša i Milana Vergovića. Biće urađena i ulica Kralja Dragutina u kojoj je prošle godine izgrađena gasovodna mreža. 9 miliona dinara planirano je za rekonstrukciju Vlajkovog puta, 12 miliona dinara za asfaltiranje preostale deonice puta ka Staparskoj banji i po 3 miliona dinara za obilaznicu oko brane Vrutci i deonicu Ravni – Drežnik (Banovski put)”, kaže Sinđelić.

Sinđelić dodaje i da se pored putne infrastrukture nastavljaju radovi na izgradnji kanalizacione, fekalne i vodovodne mreže.

“35 miliona dinara obezbeđeno je za nastavak radova na izgradnji fekalne mreže u Turici i kanalizacione mreže na Beloj Zemlji a sredstva suobezbeđena i za izgradnju vodovoda u Lužničkoj dolini, vodosistema Zmajevac- Niojevići i vodovoda Potpeć i Ljubanje. Nastavljamo i sa uređenjem Gradske plaže i korita reke Đetinje, za šta je izdvojeno 15 miliona dinara”, dodaje Sinđelić.

(izvor: grad Užice)

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.