Do potrošača preko interneta (VIDEO)

GOSTOLJUBLJE, KOSJERIĆ – Selo Gostoljublje, u opštini Kosjerić, odavno je poznato po seoskom turizmu. Poljoprivredni proizvođači iz ovog kraja rešili su da se udruže i sav višak proizvoda, kao i zimnicu prodaju preko interneta.

Kada se ljudi udruže sve je lakše, shvatili su to i poljoprivredni proizvođači u opštini Kosjerić koji na velikim zasadima gaje malinu i kupinu, prave džemove i sokove. Nađe se u ovim vrletima i kalifornijska pastrmka, a posetiocima nude i raznovrsne melčne proizvode.

„Imamo dobru zemlju, vodu i vazduh i sve preduslove da uzgajamo zdravu organsku hranu“, objasnila je Milanka Milaković koja se bavi stočarstvom i kaže da se od pooljoprivrede može dobro živeti.

Zahvaljujući opštinskim subvencijama proizvođači uspevaju da nabave potrebnu mehanizaciju, opremu ili da uvećaju zasade i stočni fond. Iako se svakodnevno susreću sa mnogobrojnim problemima, ne odustaju i svesni su da udruženi u zadrugu mogu naći lakši put do potrošača.

„Ako je više proizvođača na jednom mestu onda možemo da ponudimo i veće količine robe na tržištu“, mišljenje je Radojke Mihajlovć iz Seče reke.

Većinu proizvoda poljoprivredni proizvođači iz ovog kraja prodaju u turističkim centrima, seoskim domačinstvima, a sada će to uraditi i putem interneta. 

„Bolje je da se sav višak proizvoda ponudi preko interneta jer je nekim ljudima, koji imaju previše obaveza, ovakav način kupovine zimnice lakši“, priča Željko Sredić iz Udruženja Naša kooperativa. lakše da tako

Iz Zadružnog saveza Srbije ističu da zadrugarstvo u Srbiji poslednjih godina uspešno funkcioniše i da je takvo poslovanje možda najbolji način da mali proizvođači nađu siguran put do potrošača.

You may also like...