Do kraja leta bolje snabdevanje Zlatibora vodom

ZLATIBOR-Javno komunalno preduzeće „Vodovod Zlatibor“ od početka godine izdalo je 230 rešenja za priključke na vodovodnu mrežu za stambene objekte, a trenutno se dovršavaju i radovi na rezervoaru Vranjevina kojim će se stanovništvu Zlatibora obezbediti još bolje i sigurnije snabdevanje vodom.

Na Tić polju se izvode radovi na postavljanju glavnog cevovoda i njegovom spajanju sa rezervoarom Vranjevina koji će sa rezervoarom Karaula, po principu spojenih sudova, sigurnije obezbeđivati Zlatibor vodom u sušnim periodima i vanrednim situacijama.

foto.zlatiborpress

„Nadamo se da ćemo ove radove završiti tokom sedmice, a u narednim sedmicama će se vršiti ispitivanja rezervoara Vranjevina na vodopropusnost i sistem rada i nadam se da ćemo do kraja leta imati ovaj rezervoar u pogonu”, kaže direktor Vodovoda Milomir Tucović.

On dodaje da je ova sezona bolja nego prethodna odnosno da je prošla bila sušnija, a sada ima više padavina uz niže temperature tako da je snabdevanje vodom stabilno, a kvalitet vode je u granicama koje su propisane zakonom.

U seoskim mesnim zajednicama u toku je postavljanje i spajanje cevovoda Dautovac sa krakom ka Krivoj Reci. Od Belih zemalja je prespojen deo ovog cevovoda za korisnike koji se nalaze na teritoriji grada Užica. Radi se rezervoar Smiljansko brdo u Ljubišu, a rezervoar Jankovići u Rožanstvu je već testiran i biće stavljen u upotrebu narednih dana. Vodovod u Čajetini i na Zlatiboru izvodi radove i na postavljanju kišne i fekalne kanalizacije u ulicama koje se rekonstruišu i asfaltiraju.

Zlatiborpress

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.