Do 10. januara pojačana kontrola saobraćajne policije na Koridorima 10 i 11

SRBIJA – Do 10. januara naredne godine biće pojačano prisustvo pripadnika Uprave saobraćajne policije na Koridorima 10 i 11, rekao je za Tanjug pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan.

“Uprava saobraćajne policije u direkciji policije Ministarstva unuttašnjih poslova od 23. decembra, pa sve do 10 januara 2023. godine biće pristutna na Koridorima 10 i 11 u cilju praćenja stanja bezbednosti u saobraćaju jer se očekuje veći broj vozila kak o u traznitu, kao i dolazak naših državljana koji rade u inostranstvu. Spremni smo da kao stručni partneri pomognemo učesnicima u saobraćaju kako u delu ukoliko imaju neki problem, tako i da sprečimo protivpravne radnje koje mogu da izazovu saobraćajne nezgodne”, rekao je Belencan.

Kada je reč o organizovanim dočecima, kako je naveo, to će biti na lokalnom nivou i policijske uprave teritorijalno nadležne će organizovati saobraćajno obezbeđenje.

„Što se tiče kontrole saobraćaja ona će biti redovna, u smislu da se pre svega kontroliše upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. Vodite računa sa kim sedate u vozilo po dočeku Nove godine. Taj neko treba da bude psihofizički sposoban da upravlja da ne bi sa jednog lepog događaja odveo u jedan ružan, da li u Urgentni centar ili možda još teže. Birajte sa kim se vozite, birajte ko će da vas vodi i molim vas utičite na onoga ko vozi da propisno i bezbedno vozi da bi svi zajedno mogli da uđemo u Novu godinu što bolje”, rekao je Belencan.

TANJUG

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.