Dnevni boravak za decu sa invaliditetom nastavio rad

Dnevni boravak za decu sa invaliditetom, posle dvomesečne pauze, ponovo radi u prostorijama Doma Petar Radovanović.

„Dvadesetoro dece, u protekla dva meseca, uslugu korišćenja dnevnog boravka nije koristilo zbog Uredbe Vlade Srbije koja ograničava broj zaposlenih u javnom sektoru“, objasnio je član Gradskog veća Branko Gavrilović apelujući na nadležne u Vladi da iz te odluke izuzmu socijalnu zaštitu.

„Uspeli smo da nađemo privremeno rešenje da Dnevni boravak nastavi sa radom do 30. juna 2014. Grad Užice je izdvojio šest miliona dinara za finansiranje rada Dnevnog boravka do kraja godine“, naglasio je Gavrilović. On očekuje da će grad naći način da ova ustanova nastavi sa radom i posle 30.juna.
„Dnevni boravak trenutno može da koristi dvadesetoro dece sa različitim oblicima invaliditeta o kojima brine šestoro zaposlenih, koji su radili i pre Uredbe Vlade“, rekao je medicinski tehničar Srdjan Jovančićević, naglašavajući da ova usluga mnogo znači i deci i roditeljima.
„Mi decu ovde učimo osnovnim životnim veštinama i konstantno su pod stručnim nadzorom, dok roditelji dobijaju slobodne vreme da obavljaju svakodnevne aktivnosti“, rekao je Jovančićević.
Nastavak rada Dnevnog boravka za decu sa invaliditetom u Užicu pomoglo je Ministarsvo rada i socijalne zaštite, a odobrila Vlada Srbije.
ZooM 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.