Đurović : Socijalna inkluzija je najvažnija (VIDEO)

BAJINA BAŠTA-Dnevni boravak za decu,omladinu i odrasle sa smetnjama u razvoju i invaliditetom San radi u poslednjih 5 godina i trenutno obuhvata 15 korisnika od 1 do 4 stepena podrške od kojih najstariji ima 63 godine.

Uslugu Dnevnog boravka pruža Udruženje dece sa smetnjama u razvoju i njihovih roditelja koje se bavi negom,zaštitom,obrazovanjem i osposobljavanjem za rad korisnika boravka.

„Nama je najvažnija socijalna inkluzija.Obrazovna nije dovoljna,jer ih svi zaborave posle školovanja.Mi koristimo konkurse Nacionalne službe za javne radove,Moja prva plata,za stručno osposobljavanje.Upravo nam je odobreno da zaposlimo 5 osoba kao lične pratioce,od kojih će dve biti osobe sa invaliditetom koje mogu da obavljaju taj posao“ ,rekla je za ZOOMUE koordinator Dnevnog boravka San Olivera Đurović i naglašava da je ranijih godina bilo više, dok je poslednjih godina sve manje konkursa za zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Đurovićeva ističe kao pozitivan primer da je nedavno jedan član Udruženja,koje broji njih 50, primljen na neodređeno vreme na rad u komunalnom preduzeću u Bajinoj Bašti.

Rad Dnevnog boravka San finansira se sredstvima lokalne samouprave i namenskih transfera iz Republike,a po rečima Olivere Đurović,koja je i predsednica Udruženja dece sa smetnjama u razvoju i njihovih roditelja ,veliku podršku imaju i kroz projekte opštine Bajina Bašta.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.