Disciplina kičme prvi put u Užicu

UŽICE – Disciplina kičme će prvi put večeras održati koncert u Užicu u Gradskom kulturnom centru.

Disciplina kičme  je jedan od najpoznatijih srpskih rock sastava. Frontmen sastava još od njegova osnivanja je Dušan Kojić – „Koja“. Njihova muzika je mešavina mnogih stilova, od funk-rocka, noise-rocka, jazz fuzije, drum and bassa i mnogih drugih.

Sastav su 1981. osnovali Dušan Kojić – „Koja“, Nenad Krasavac – „Kele“, ali budući da je Krasavac odlučio ići u vojsku zamienio ga je Srđan Todorović – „Žika“.

Sastav je do 1991. godine radio u Beogradu, te su za to vreme objavili sedam albuma. Sastav je odličnim izvedbama stekao brojne obožavatelje širom tadašnje Jugoslavije.

Godine 1992. Kojić je otišao u London, gde je sarađivao s stranimmuzičarima. U Londonu je objavio albume „I Think I See Myself On CCTV“ (1996.), „Heavy Bass Blues“ (1998.) i „Refresh Your Senses, NOW!“ (2001.).

Koja se 2002. godine vratio u Beograd, a tri godine kasnije, okuplja novu postavu Disciplin A Kitschme. Album Uf! sastav objavljuje 2011. godine. U saradnji s vinkovačkim muzičarom Igorom Djekeom 2015. godine izdali su svoj posljednji album „Opet“.

You may also like...