Dino Bajrić pobednik jubilarnih skokova u Đetinju (VIDEO)

UŽICE – Jubilarno trideseto izdanje takmičenja u skokovima u Đetinju održano je u Užicu. Višedecenijska tradicija u ovom gradu se, nezvanično, održava još od kraja osamdesetih godina prošlog veka.

Pobedu na 30 izdanju skokova sa starog železničkog mosta odneo je Sarajlija, Dino Bajrić. Najuspešniji posle prve serije, domaći takmičar, Aleksandar Aleksić, u drugom skoku se nije najbolje snašao.

„Morate biti fizički spremni i koncentrisani, a svaki ekstremni sport zahteva i izvesnu dozu pozitivne ludosti. Ovaj sport je među pet najekstremnijih“, kaže Bajrić.

Da je titulu teže odbraniti nego osvojiti pokazalo se tačnim po prošlogodišnjeg pobednika, Evalda Krnića.

„Malo pritiska je bilo, za prvi skok sam to uspešno kanalisao, u drugom sam malo popustio, ali sve je ispalo dobro“, istakao je Krnić.

Od 17 učesnika, najviše ih je bilo iz Bosne i Hercegovine, devetorica, od čega petorica iz Zenice.

„Pre svega uvek očekujem da se dobro najedem posle svake skakaonice, neka glad me uvek tada savlada. Meni je poseban trofej povratak kući, ženi i deci“, kaže uz osmeh trećeplasirani Danko Dangubić, iz Konjica

Dino Bajrić pobednik 30. skokova u Đetinju
Foto: ZooMUE

Pobednik na skoro polovini dosadašnjih takmičenja na Đetinji, a sada član žirija, Branko Bogićević, istakao je šta je neophodno kako bi Užice dobilo veći broj mladih skakača.

„Prednost imaju skakači iz gradova koji imajue bazen sa skakačim tornjem, poput Zenice ili Banjaluke. Mi to nemamo, ali imamo predivnu Đetinju. Malo je teško preći sa pet metara visine trampoline na 12 metara visine mosta, bilo bi poželjno nešto da premosti tu razliku“, smatra Bogićević.

Najuspešnijem takmičaru pripala je nagrada od 35 hiljada dinara, drugoplasiranom 30, a trećeplasiranom 25 hiljada dinara.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.