Dinamik za kraj (VIDEO)

UŽICE –Sloboda zatvara prvi krug takmičenja Košarkaške lige Srbije utakmicom 13. kola, koja se igra u ponedeljak od 17 sati u Beogradu, a protivnik je ABA 2 ligaš Dinamik.

Duel sa meča košarkaša Slobode i Metalca

Sloboda je pobedom u Starim Banovcima obezbedila učešće na završnici kupa Radivoja Koraća u Nišu, u utakmici koja je obilovala preokretima a na kraju je slavila ekipa iz Užica. Lučić je zadovoljan pobedom i naglašava da su oscilacije u igri sasvim logične jer se radi o mladoj ekipi. Svoje neiskustvo ekipa nadoknađuje mladošću, energijom i trkom i taj recept je prouzrokovao odlične rezultate. U ovoj godini je ostao još duel protiv Dinamika, ekipe koja „gura“ na dva fronta, i sasvim solidno stoji na oba. Zbog prethodnog gostovanja Dinamika u Domžalama ekipi Heliosa Sloboda je izašla u susret Beograđanima da se njihova utakmica umesto za vikend odigra u ponedeljak.

Time će i puleni Vladimira Lučića imati više vremena za pripremu ove utakmice u koju ulaze bez Marića i Ćubića koji su još povređeni, ali su zato svi ostali spremni. Lučić smatra da je Dinamik jedna od najboljih ekipa u Košarkaškoj ligi Srbije, klub sa dobrom organizacijom i dobrim  trenerom, i da će utakmica između ova dva rivala biti više nego dobra. Njegovi igrači su spremni i raspoloženi da pruže još jednu dobru partiju, pa šta bude. Lučićevo mišljenje deli jedan od najboljih igrača Slobode, Dimitrije Nikolić. Zna da idu na noge dobroj ekipi koja u svom sastavu ima pun roster i da opasnost vreba sa svih pozicija.

Na drugoj strani i njegovi saigrači igraju u dobroj formi tako da je sve otvoreno. Sloboda ima pobedu više od Dinamika, koji će pobedom tražiti skor koji ima Sloboda, dok Užičani žele da nastave niz pobeda koji je uspehom protiv Dunava došao do broja 11. 

Utakmica se igra u ponedeljak, 30.12. u novobeogradskoj hali sportova Ranko Žeravica od 17 sati.

You may also like...