„Digitalna ekspedicija“ posetila Priboj

PRIBOJ – Karavan „Digitalna ekspedicija“ posetio je Priboj, koji je bio druga ovogodišnja destinacija ove putujuće promocije digitalne pismenosti i bezbednosti na internetu. Dvodnevna priredba održana je u Start ap centru.

„Znali smo da naša deca umeju da koriste društvene mreže i druge servise na internetu i to uopšte nije bilo upitno, ali isto tako smo pomislili, da li greše u toku korišćenja interneta, da li ostavljaju neki lični podatak ili komuniciraju sa kim ne treba? Iz tog razloga, osnovali smo Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu, prvi i za sada jedini institucionalni mehanizam u regionu koji se bavi prevencijom i reagovanjem na
ugrožavanje dece u digitalnog okruženju. Sa jasnom vizijom da stignemo do svakog građanina ove zemlje, do svakog deteta i roditelja, ono što danas vidimo u Priboju jeste kruna jednog velikog programa“, istakao je državni sekretar Ministarstva informisanja i telekomunikacija, Milan Dobrijević.

Boris Mrdović, predsednik Skupštine opštine Priboj je izrazio veliko zadovoljstvo što je karavan u tom gradu i istakao da je Priboj kao lokalna samouprava među prvima uvela ePisarnicu, Sistem 48 sati, eAgrar, impelentaciju eUprave i dobila priznanja Šampioni bezgotovinskog plaćanja.

“Uz Digitalnu Ekspediciju i projekat modernizacije i uvođenja e-2/ Parlamenta koji je u razradi, imaćemo zaokruženu sliku lakšeg i bržeg pristupa uslugama, kao i modernijeg i transparentnijeg približavanja digitalnih prodecura građanima”, kaže Mrdović.

(izvor: opština Priboj)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.