Dezinfekcija ulica u Užicu (VIDEO)

UŽICE – Odmah po uvođenju vanrednog stanja u Užicu i Sevojno JKP Bioktoš je započeo dezinfekciju ulica i drugih javnih površina gde se kreće najveći broj građana.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković naveo je da je dezinfekcija započeta na osnovu plana koji je usvojio Gradski štab za vanredne situacije, a radi se dezinfekcionim sredstvima koje je preporučila Svetka zdravstvena organizacija.

„Svakodnevno se vrši dezinfekcija kruga Opšte bolnice sa svim stazama, prostora oko Doma zdravlja i Centra za majku i dete, zatim prostora ispred Zavoda za javno zdravlje i Crvenog krsta, ali i ispred kapela na Dovarju i Sarića Osoju. Dezinfekcija oko 20 centralnih ulica, Gradskog trga, Malog trga, platoa ispred Narodne biblioteke i Gradske kuće i Malog parka radi se na svaka dva do tri dana“, naveo je gradonačelnik.

U gradskoj opštini Sevojnu, kako navodi Petković, na svaka dva do tri dana dezinfikuje se sedam centralnih ulica kuda se najviše sugrađana kreće, kao i plato ispred ambulante.

Gradonačelnik je istakao da je Grad spreman da ukoliko bude bilo potrebe dezinfikuje još veći broj javnih površina i da se razmišlja da se krene sa dezinfekcijom ispred većih marketa koje posećuje veliki broj Užičana, poput Prehrane, Lidla, Tempa kao i drugih površina za koje se ustanovilo da je dezinfekcija neophodna.

JKP Bioktoš, pored dezinfekcije, nastavlja i svakodnevnovne poslove, čišćenje rizle, pranje ulica i sakupljanje kućnog otpada.

„Sve funkcioniše, vrše se pogrebne usluge, parking servis radi, jedino ne radi Zeleni pijac zbog korona virusa. Naši radnici sprovode mere zaštite, nose zaštitna odela, maske i rukavice i vrši se dezinfekcija objekata i vozila. Maksimalno smo uključeni u borbi protiv virusa“, kaže direktor JKP Bioktoša Oliver Ristanović.

Iako je dezinfekcija javnih površina jako bitna, gradonačelnik navodi da je ključna stvar u sprečavanju širenja zaraze, poštovanje mera koje su na snazi, odgovorno ponašanje po pitanju nošenja rukavica i maski i samoizolacija.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.