Dezinfekcija u Priboju

PRIBOJ – U skladu sa odlukom Štaba za vanredne situacije u Priboju je počela preventivna dezinfekcija objekata javnih ustanova koje se finansiraju iz budžeta lokalne samouprave, uključujući zgradu suda i policije.

Kako bi se suzbilo širenje korona virusa, Štab za vanredne situacije u Priboju je doneo odluku da se preventivno dezinfikuju objekti svih ustanova u kojima je povećana frekventnost građana. Dezinfikuju se i sve obrazovne ustanove, hotel “Lim” kao i zgrade suda i policije.

„Dezinfekcija se vrši hlornim sredstvima, koja su u potpunosti na prirodnoj bazi. Hlor se zadržava nekih 24 sata na predmetima i površinama koje se tretiraju, stoga, veoma je bitno da osim ove mere, stanovništvo sve dodirne površine, stambene objekte, ulaze, kvake, liftove dezinfikuje sredstvima sa kojima raspolaže“, objasnio je za PP media Miloš Gajević iz firme “Sanitacija plus”.

On je dodao da ovakva vrsta preventivne dezinfekcije ima efekta do narednog čišćenja dezinfikovanih površina, stoga je potreban dodatan oprez jer jedna mera bez kombinovanja sa ostalim, neće dati željeni efekat.

PP Media

You may also like...