Dezinfekcija javnih površina u Čajetini i na Zlatiboru

ČAJETINA – Firma AVENIJA MBNS1 iz Vrnjačke banje, koja po preporuci Vlade Srbije vrši dezinfekciju javnih površina, ustanova i objekata dezinfikovala je juče prostorije Doma zdravlja, Policijske stanice, apoteke, platoe ispred većih trgovina, pošti, banki i pojedinih ustanova koje rade u Čajetini i na Zlatiboru.

„Mi imamo saradnju sa više od 40 lokalnih samouprava na nivou cele Srbije, a do sada smo odradili deset. Pretežno radimo dezinfekciju javnih površina, međutim po preporuci Vlade RS i preporukama od strane lokalne samouprave, dobijamo predloge gde je najveći protok ljudi“, kaže Ivana Petrović iz Firme AVENIJA MBNS1.

foto: Zlatiborpress

KJP „Zlatibor“ koje u kriznoj situaciji, iako uz redukovanje ekipa, svakodnevno obavlja svoje poslove, takođe preduzima sve potrebne mere kako bi se zaštitilo stanovništvo naseljenih mesta Čajetina i Zlatibor.

„Mi smo u Čajetini postavili pored policijske stanice jednu cisternu od 1000 litara gde građani svakodnevno mogu da uzmu sredstvo za dezinfekciju površina, a mogu se njime dezinfikovati stvari, putevi, staze, prilazi“, kaže Srđan Pantović, direktor KJP „Zlatibor“.

U dovoljnim količinama ima i drugih dezinfekcionih sredstava kao što je natrijum hipohlorit koji se koristi rastvaranjem u vodi, a tu je i hlor koji daje JKP „Vodovod Zlatibor“.

Zlatiborpress

You may also like...