Đetinjarenje 2014

UŽICE – Rekreativnoj biciklističkoj manifestaciji „Đetinjarenje 2014“ proteklog  vikenda odazvao se veliki broj Užičana. I ove godine akcija je realizovana u okviru programa Leto na Đetinji, pod pokroviteljstvom Grada Užica.

 

djetinjarenje 111Na vožnju biciklom  uputilo se više od trideset učesnika, od kojih je najmlađi  Teodor Karganović imao deset, a najstariji Sreten Dimitrijević  sedamdeset osam godina. Kako je cilj ove akcije rekreacija, tempo je bio lagan, prilagođen svim učesnicima sa čestim odmorima.
„Učesnici su tokom vožnje prepričavali svoja iskustva vožnje sa drugih zanimljivih destinacija u našem bližem okruženju, i  dogovarali vožnje za naredne dane. Oni kojima je to bio prvi put da voze ovim putem sa neskrivenim oduševljenjem su uživali u lepoti klisure. Klisura Đetinje je izvanredno i jedinstveno mesto za rekreaciju u svim oblicima. Nalazi se blizu grada, a postojeći put, ali i sporedne staze čine ga veoma dostupnim i pristupačnim bilo peške, bilo na biciklu.U povratku u Staparskoj banji napravljen je duži odmor uz dodelu nagrada, a  kobasice na žaru su bile neizostavne“, kaže za ZOOM portal Dragojle Božić.
Vožnja trasom stare pruge uskog koloseka, obalom reke Đetinje, kroz tunele sa krajnjim odredištem na brani na Vrutcima protekla je bez ikakvih problema. Ukupna dužina puta je 24km.
ZooM
 

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.