Deseto mesto za Stefana

NIKŠIĆ – Član Atletskog kluba „Mladost“ iz Užica, Stefan Tovilovič, osvojio je deseto mesto, na 15. Prvenstvu Balkana u planinskom trčanju za seniore, seniorke, juniore i juniorke, koje je proteklog vikenda održano u Ski centru Vučje kod Nikšića.

Stefan je, u veoma lošim vremenskim uslovima, ostvario najbolji rezultat od srpskih reprezentativaca. Nastupio je u konkurenciji seniora na 12 kilometara (6 krugova, +860/-860 metara), gde se na startu pojavio 21 takmičar.

 “Zahvaljujem se Srpskom atletskom Savezu na pozivu, selektoru Edinu Zukoviću na poverenju i mom treneru Slavku Kuzmanoviću koji su verovali u mene, kao i Goranu Čegaru na podršci, svi oni su zaslužni za ovaj visok plasman i debitantski nastup za reprezentaciju. Osvojeno deseto mesto je izuzetno veliki uspeh s obzirom na izutetno tešku stazu i na odličnu konkurenciju takmičara iz Turske, Rumunije, Slovenije, Makedonije, Crne Gore. Za sledeću godinu obećavam još bolji rezultat”, rekao je Tovilović.

Prvenstvo Balkana u planinskom trčanju okupilo je takmičare i takmičarke iz sedam Balkanskih zemalja (Crna Gora, Severna Makedonija, Rumunija, Bugarska, Slovenija, Turska i Srbija).

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.