Deset dana ariljskih radosti (VIDEO)

ARILJE – U Arilju su počele desetodnevne „Ariljske zimske radosti“ na kojoj deca mogu pohađati plesnu, likovnu ili strip radionicu, ići na bazen ili na klizalište u Užice, na Visočke zimske igre i planinarenje.

Za  ariljske mališane, njih oko 300 od 6 do 16 godina, ovaj zimski raspust biće vrlo aktivan. Deset dana će se družiti na različitim radionicama i izletima, a počelo je sportskim igrama, crtanjem i plesom.

„Ne volim da raspust provodim sedeći kući i bacajući vreme, već izađem napolje i družim se sa drugarima na ovakvim radionicama“, kaže jedanaestogodišnja Gorica Katanić.

Biblioteka Arilje i Turistički info centar Arilje su revitalizovali Ariljske zimske radosti posle niza godina, a zainteresovanost je velika za sve programe. Kako bi svi mogli da učestvuju,  jedno dete je moglo da se prijavi  na dva programa.  

„Najviše interesovanja je izazvalo planinarenje i bazn i klizlište u Užicu. Mogu uživati na likovnim, strip i plesnim radionicama. Trudili smo se da im učinimo raspust aktivnim i kreativnim, a sudeći po odzivu to im je i trebalo. Svi programi su besplatni“, kaže Ivana Stjepanović i z Biblioteke Arilje.

Tokom ove manifestacije za decu u vrtiću biće organizovane predstave, a u večernjim satima i projekcije crtanih filmova. Deca sa posebnim potrebama imaće izlat u Ovčar banju, a manifestacija se završava Visočkim zimskim igrama.

You may also like...