Derbi začelja (VIDEO)

IVANJICA – Javor Matis u Lučane putuje nekompletan ali sa nadom da može do dobrog rezultata i osvajanja bar jednog boda.

U derbi Moravičkog okruga između Mladosti i Javor Matisa obe ekipe ulaze posle poraza. Mladost je poražena u Beogradu od Partizana dok je Javor izgubio od Crvene zvezde. Ni jedna ni druga ekipa ne mogu se pohvaliti dobrim igrama i rezultatima ali ipak u malo boljoj poziciji je domaćin koji ima 8 bodova naspram skroma 4 boda Ivanjičana. Vasiljević od početka prvenstva muči muku oko sastava tima, ima dosta povređenih igrača a da muka bude još veća dan pre utakmice protiv Zvezde povredio se i Mitošević. Po njegovim rečima Mladost je skup odličnih pojedinaca a njegovi igrači će pokušati sve kako bi se iz Lučana vratili neporaženi.

Istog stava je i Borislav Terzić, igrač koji ne zna za kompromis. Iza njegove ekipe je veoma težak raspored u kom su igrali utakmice protiv Vojvodine, Partizana i Crvene zvezde a sada bi trebalo da uslede mečevi gde bi Javor Matis mogao da potraži neke bodove. Terzić smatra da bi u utakmici protiv Mladosti i bod bio veliki uspeh.

Komšijski derbi između Mladosti i Javor Matisa je uvek bio neizvestan ali u poslednjih pet utakmica bilo da se igra u Lučanima ili u Ivanjici Javor ne zna za pobedu. Lučanci su tri puta slavili a dva puta je bilo nerešeno što znači da će Ivanjičani igrati i protiv tradicije. Utakmica se igra u sredu od 19 sati u Lučanima, a sudiće je Dejan Santrač kao glavni dok će mu pomoćnici biti Dejan Potočan i Goran Beljin.

You may also like...