Derbi (video)

IVANJICA – Borac je poslednji sa pet bodova a Javor 12. sa osam ali ova utakmica i pored toga ima status derbija.

javor-rad0Fianlista Kupa u prošloj sezoni Javor Matis ostvario je prolazak u osminu finala minimalcem protiv Proletera. Veselinović je morao da kombinuje jer ima dosta problema sa povredama igrača koji bi trebali da budu okosnica tima ali i pored toga ostvaren je cilj a to je prolazak u dalje takmičenje. Ali, ono što sledi je po rečima šefa struke trenutno veoma važnije po Javor Matis a to je derbi protiv Borca. Čačani su u prošlom prvenstvu bili hit, igrali su  veoma kvalitetan fudbal kao i Javor Matis dok u ovom ne cevtaju ruže ni jednima ni drugima. Borac je poslednji na tabeli sa 5 bodova i sigurno da će tražiti spas u ovoj utakmici. Na drugoj strani Ivanjičani mnogo lakše igraju na strani, jedinu pobedu koju su ostvarili bila je na gostujućem terenu pa se u nedelju može očekivati da tako nešto ponove u Čačku. Neće biti lako jer Borac ima dobru ekipu a rezultat će umnogome zavisiti i od kadrovskih problema Javor Matisa.

Utakmica između Borca i Javor Matisa je uvek privlačila veliku pažnju ljubitelja fudbala u Moravičkom okrugu, bez obzira da li se igralo u Ivanjici ili Čačku. Igrači su svesni težine ovog meča, i da se na tim utakmicama ne pišu samo bodovi, već i istorija.

Nenad Sević  je bio strelac jedinog pogotka protiv Proletera a ne bi imao ništa protiv da tako bude i u komšijskom derbiju. Zna da ova utakmica ima specifičnu težinu, veruje u sebe i svoje saigrače a samim tim i u povoljan rezultat.

Borac i Javor Matis će na teren u nedelju od 19 sati. Očekuje se tradicionalno veliki broj gledalaca iz Ivanjice koji će pokušati da budu glasniji od čačanske publike koju će predvoditi Čete. Utakmicu sudi Marko Popović a pomagaće mu Dragan Bogićević i Bojan Banović.

ZooM

You may also like...