Demokrate tražile raspravu o kvalitetu vode i vazduha,pa napustile sednicu

UŽICE-Odbornička grupa DS „Jovan Marković – Najbolje za Užice“, napustila je jučerašnje  zasedanje užičke Skupštine zato što je odbornička većina odbila raspravu o kvalitetu vode i vazduha, navodi se u saopštenju Demokratske stranke.

 

ds1 Na početku zasedanja sedme sednice Skupštine grada  na predlog odbornika Demokratske stranke i Srpskog pokreta Dveri tražena je dopuna Dnevnog reda o informaciji o kvalitetu pijaće vode i vazduha, a na zahtev mnogobrojnih građana koji nemaju informaciju o najvažnijim životnim stavrima a to su voda i vazduh. Vladajuća većina na čelu sa SNS je većinom glasova odbila raspravu na predloženu temu i time jasno pokazali da ih zdravlje, na prvom mestu dece pa onda i ostalih građana Užica ne zanima,tvrde demokrate.

Na završetku rasprave o II rebalansu budžeta grada predsednik Skupštine Branisalv Mitrović uskratio je pravo na repliku i diskusiju zameniku šefa odborničke grupe DS “Jovan Marković – najbolje za Užice” što je nedopustivo i krajnje nekorektno,navodi se u saopštenju.

Iz tog razloga odbornička grupa DS “Jovan Marković – najbolje za Užice” napustila je sednicu Skupštine grada. Na ovoj, kao i na drugim sednicama vladajuća većina na čelu sa SNS i predsednikom Skupštine, pokazuje veliku dozu samovolje, gušenja demokratije a sve u cilju prikrivanja nesposobnosti aktuelne vlasti, navodi u saopštenju Gradski odbor Demokratske stranke u Užicu.

 

You may also like...