Delegacija grada Užica u poseti opštini Leposavić

LEPOSAVIĆ – Delegacija grada Užica sa delegacijama još 16 opština iz Srbije i narodnim poslanicama Skupštine Srbije u poseti je opštini Leposavić na Kosovu i Metohiji. Tom prilikom posetili su i Osnovnu školu “Stana Bačanin” u Lešku i deci uručili prigodne poklone.

Njih je srdačno dočekao predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić sa saradnicima. On je izrazio ogromnu zahvalnost svim opštinama na vrednoj donaciji, koja je uručena deci iz Leška. Po njegovim rečima ovo je samo jedna u nizu pomoći koja stiže iz opština u Centralnoj Srbiji i Vojvodini, što je pokazatelj da građani opštine Leposavić, ali i srpski narod na Kosovu i Metohiji nije zaboravljen.

Užice u poseti Kosovu
Foto: grad Užice

U ime grada Užica donaciju je uručio zamenik gradonačelnika Dragoljub Stojadinović.

“Svesni smo kako žive srpska deca na Kosovu i Metohiji i ono što smo danas doneli pored ovih skromnih poklona jeste poruka njihovih vršnjaka i svih građana iz Užica i cele Srbije da nisu sami i da će tako biti i u budućnosti. Danas smo ovde i da se zahvalimo našoj braći i sestrama zato što ovde ostaju i opstaju, čuvajući naše zajedničko ognjište”, istakao je Stojadinović.

Užice u poseti Kosovu
Foto: grad Užice

Poseta srpskim opštinama na Kosovu i Metohiji postala je tradicija, a pored donacija grad Užice izdvaja i sredstva za rad narodnih kuhinja. U ovoj godini za tu namenu izdvojeno je 320 hiljada dinara.

Izvor: grad Užice

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.