Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Priboju

PRIBOJ-Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća, na čelu sa predsednicom Misalom Pramenković posetila Priboj gde je sa rukovodstvom opštine razgovarala o daljoj saradnji,realizaciji zajedničkoh projekata i unapređenja položaja Bošnjaka u ovom gradu.

Foto.opština Priboj

„Mi smo ovde upućeni jedni na druge i nastojimo da ekonomskim osnaživanjem grada i poboljšanjem standarda građana ,kao i realizacijom zajedničkih privrednih i infrastrukturnih projekata unapredimo život svih naših građana .Te odnose treba i ubuduće da unapređujemo samo dijalogom, razgovorima i dogovorima,i naravno zajedničkim investicijama” , rekao je predsednik opštine Lazar Rvović.

Misala Pramenković je istakla da je Bošnjačko nacionalno vijeće i do sada imalo dobru saradnju sa opštinom Priboj a da je cilj ovakvih poseta upoznavanje sa trenutnim stanjem i iznalaženjem načina da se neke stvari promene ili unaprede.

Foto.opština Priboj

“ Očuvanje maternjeg jezika i promocija i zaštita kulture Bošnjaka su glavni postulati rada BNV, uz implemntaciju i prava i obaveza Bošnjaka,a sve u skladu sa Ustavom ove zemalje” , istakla je Misala Pramenković.

Na sastanku se razgovaralo i o nekim lokalnim projektima na polju kulture i očuvanja identiteta Bošnjaka,kao i realizaciji kapitalnih projekata kroz IPA fondove Evropske unije,čime će se poboljšati život svih građana Priboja.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.