Dejan Petrović godinu započeo nastupom pred Užičanima (VIDEO)

UŽICE – U Užicu nije bilo novogodišnjeg dočeka, ali je svojevrsnu reprizu svojim sugrađanima ponudio Dejan Petrović sa svojim pratećim sastavom. Jedan od najpoznatijih Užičana ističe da mu je drago što je godinu započeo baš nastupom u rodnom gradu.

Uz mešavinu zvukova limenih duvačkih isntrumenata i električne gitare, Dejan Petrović sugrađanima je prikazao žanrovski raznovrstan repertoar – od trubačkih standarda, preko numera Stivija Vondera do autorskih kompozicija. U 2023. godini nada se objavljivanju nove muzike.

„Za sada mogu najaviti samo to da ćemo raditi pre svega na autorskim stvarima i da ćemo njih objaviti. Snimili smo neke obrade starih pesama, s malo modernijim aranžmanima. Imamo i jednu novu pesmu sa vokalom. To ćemo objaviti do februara, a posle toga se potpuno okrećemo autorskoj muzici“, kaže Petrović.

Ovaj nastup na izvestan način nadomestio je Užičanima izostanak novogodišnjeg dočeka. Mišljenja su podeljena oko toga da li je nešto trebalo organizovati 31. decembra ili ne.

„Mislim da je trebalo i ovde da bude dočeka Nove godine. Bio sam na Zlatiboru, koji je bio prepun, ali to nema veze. Moglo je i u Užicu da se organizuje nešto“, kaže jedan Užičanin, koji živi na Malti.

S druge strane, Dejan Petrović smatra da bi svaki doček u Užicu bio suvišan uz neposrednu blizinu Zlatibora.

„Ne bih da ispadne da ja tu nekoga branim ili napadam, već jednostavno mislim da je ovo logično. Na Zlatiboru je tokom praznika bilo bar desetak poznatih izvođača, teško bi bilo ovde organizovati nešto što bi tome pariralo, osim eventualno kada bi pevao Zdravko Čolić“, smatra Petrović.

Petrović je za ovu godinu najavio izvesne koncepcijske promene u grupi, u samom zvuku, ali i sastavu.

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.