Deda Mraz se vozi na šinama (VIDEO)

UŽICE, POŽEGA – Dok ne padne sneg i ne upregne irvase i sanke Deda Mraz je našao novo prevozno sredstvo. Ove godine vozi se vozom i druži sa mališanima. Stigao je i do najmlađih Užičana.  

Polovina decembra, temperatura oko nule, al’ nema snega, ni pahulja… Ipak, Deda Mraza to ne brine, već je u vozu organizovao pravu novogodišnju atmosferu, ukrasi na prozorima, kapice, jelenski rogići i pesmice, kako bi deci podelio paketiće.

Sviđaju im se pokloni, fotografisenje sa omiljenim bradatim  čovekom, ali i neobično prevozno sredstsvo u koje su neki seli i po prvi put i razgledali prirodu.

Na prvo ovogodišnje putovanje koje je Srbija voz organizovao na šinama od Užica, preko Sevojna do Požege, našlo se i onih znatiželjnih mališana koji su stigli da zasednu i na mesto mašinovođe.

Deda Mraza, kaže, ne može sprečiti to što njegove sanke ne mogu da se voze, da deci koja su bila dobra prethodne godine podeli paktiće. Dok ne padne sneg, vozi se na šinama kako bi stigao svim mališanima da poželi novogodišnje želje.

„Mnogo sreće i zdravlja, da i dalje budu dobri kao što jesu i da vole svoje roditelje“, poželeo im je Deda Mraz.

Ovo je druga godina kako Srbija voz organizuje druženje za najmlađe sa Deda Mrazom kako bi se deca upoznala sa vozovima, nadajući se da će ova akcija prerasti u tradicionalnu.

„Ne samo deca, već i mnogi roditelji se nikada nisu vozili vozom, a mi stvarno imamo šta da ponudimo, nove garniture, sve je lepo, uredno, čisto“, kaže Željko Špinunović iz Srbija Voza.

Srbija Voz organizuje i naredna dva vikenda vožnje i druženje sa Deda Mrazom na istoj relaciji u 12 časova i pet minuta.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.