Deca lečena od raka u kampu u Ježevici (video)

JEŽEVICA-Kamp “Mi možemo sve” za decu lečenu od maligniteta uzrasta od 7 do 18 godina,bez pratnje roditelja,održava se drugu godinu za redom u Ježevici kod Požege.

 

 Na ovogodišnjem letnjem kampu učestvuje 35 dece ,o kojima brine 12 volontera.

“U Srbiji ne postoje specijalizovani rehabilitacioni centri za oporavak dece lečene od maligniteta,kojima bi se unapredio njihov kvalitet života.Zbog toga smo organizovali kamp u Ježevici,koji deci obezbeđuje rekreaciju,kao i učenje veština korisnih za suočavanje sa mnogobrojnim pitanjima koja proizilaze iz lečenja”,kaže za ZOOMUE organizatorka kampa Dragana Radulović iz Udruženja Čika Boca iz Beograda.

 Jedan od volontera kampa Petar Živanović ,koji je takođe bio oboleo od raka ističe značaj kampa za psihološko osnaživanje ovakve dece.

“Kamp služi da se kroz druženje i razmenu iskustava smanji anksioznost,strah,kao i za socijalizaciju dece u međusobnoj interakciji.Kamp je i mesto gde deca stiču nova iskustva.Potrebno je više kampova ove vrste u Srbiji”,kaže Živanović .

 Kamp je za sve učesnike besplatan.Deca u toku kampa imaju celodnevne radionice od jutarnje gimnastike,sportskih,psiholoških ,glumačkih do radionica pisanja i pevanja.

 Decu i kampu su posetili i pripadnici Žandarmerije MUP-a Srbije i upriličili im celodnevno druženje uz demonstraciju svojih veština u kojima su učestvovala i deca.

 Kamp za decu lečenu od maligniteta u Ježevici traje od 10. do 20.jula.Organizator kampa je Udruženje Čika Boca iz Beograda uz podršku udruženja Uvek sa decom i Zvončica,a kamp se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.