Debata: Da li živimo novu normalnost ili je korona poslednje upozorenje

UŽICE – U petak, 30. oktobra, od 17 časova održaće se onlajn panel debata „Ljudska bezbednost u vreme vanrednog stanja, zbog pandemije korona virusom“. Panel debatu organizuje FOSDI (Fond socijalne i demokratske inicijative) iz Beograda, u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor iz Užica. Da li živimo „novu normalnost“ ili je korona poslednje upozorenje? Šta sve treba menjati u bezbednosnim politikama i agendi „Žene, mir, bezbednost“? Kako su mediji izveštavali u vreme vanrednog stanja?Kako bi trebalo da izgleda reakcija građana u sledećoj fazi pandemije, a kako vlasti, samo neke od tema o kojima će na panelu govoriti gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević,Gordana Savić iz Užičkog centra za ljudska prava i demokratiju i Jelena Karaklajić ,članica FB grupe Užičanke.

Skup u Užicu biće jedan u nizu panel diskusija u Srbiji, u okviru projekta koji je posvećen ljudskoj i ličnoj bezbednosti u vreme vanrednog stanja i pandemije izazvane virusom kovid 19, sa osvrtom na institucionalnim odgovorima na ovaj specifičan izazov, pretnju po ljudsko zdravlje i bezbednost kakva nije zabeležena u 21. veku. Posebna pažnja je posvećena aktivnostima i posledicama na lokalnom nivou, serijom razgovora. U opštinama i gradovima u Srbiji reakcija na infekciju je bila različita, krizni štabovi su postupali u skladu sa instrukcijama, ima brojnih primera dobre saradnje, organizovane reakcije i institucija i građana, ali ima i negativnih primera, koji nas upućuju na debatu o iskustvima i problemima i kako ih izbeći u sledećem talasu pandemije.

Prva takva debata je održana u Subotici, a nakon Užica, uslediće u Kragujevcu. Završna konferencija biće u Beogradu i na njoj će se sumirati iskustva, ponuditi preporuke i rešenja i prikazati dokumentarni film na TV stanicama i onlajn platformama.

Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva odbrane Republike Srbije i Odeljenja javne diplomatije NATO-a.

Panel debata će se emitovati uživo na platformi Zoom putem linka https://zoom.us/j/92081584903?pwd=R292N0pLK1FQUzdmS0R1QkR2bmVIdz09

Meeting ID: 920 8158 4903

Passcode: 959436

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.