Delegacija kineskih privrednika posetila Zlatibor (video)

ZLATIBOR-Kineski privrednici zainteresovani su za razvoj turizma i poljoprivrede na Zlatiboru ,ali ističu nedostat putne infrastrukture u ovom kraju,kao prepreku za brz transport proizvoda,istakla je predsednica Grupacije Ji Hao Linda Vang posle posete Zlatiboru i prezentacije rukovodstva opštine Čajetina potencijala i investicionih projekata ovog kraja.

 

 “Revitalizacija i osposobljavanje aerodroma Ponikve preduslov je za razvoj ovog kraja ,kao i izgradnja autoputa.Mi Kinezi imamo izreku koja glasi “Gde prođe put,tu prolazi bogadstvo”.U konkretnim razgovorima sa rukovodstvima Čajetine i Užica razgovaraćemo prvenstveno o aerodromu i poljoprivrednim i turističkim resursima i mogućoj saradnji u tim oblastima”,rekla je Vang.

 

Ona je istakla da je Zlatibor izuzetna turistička destinacija,koja zimi podseća na švajcarske skijaške centre.

Ministar Nikola Selaković koji je inicirao posetu delegacije kineskih privrednika Užicu,istakao je da se u delegaciji od 33 privrednika nalaze i oni koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom,prehrambenom i prerađivačkom industrijom i distribucijom hrane u različite delove sveta.

Selaković je kineskoj delagaciji sugerisao i mogućnost turističke saradnje .

“Razgovaraćemo i o uvršćenju turističke ponude Zlatibora u programe kineskih turističkih agencija,sa posebnim akcentom na sportski turizam,jer Zlatibor ima jedne od najboljih uslova za pripreme sportista u ovom delu Evrope”,naglasio je Selaković.

 

Opština Čajetina predstavila je kineskoj delegaciji privrednika 22 razvojna projekta na Zlatiboru,među kojima su izgradnja panoramske gondole do Tornika,akva park,zabavni kompleks Obudovica,izgradnja sportskog aerodroma i mnogi drugi ,koji su sa pripremljenom dokumentacijom.

“Čajetina je primer kako i mala opština od manje od 15 hiljada stanovnika može puno da ponudi.Radićemo i ubuduće na lokalnoj infrastrukturi i stvaranju privrednog ambijenta za privlačenje investitora.U realizaciji kapitalnih investicija nedostaje nam autoput i bolja povezanost sa ostatkom Srbije.Tu očekujemo pomoć države”,rekao je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

 

Delegacija kineskih privrednika tokom sutrašnjeg dana posetiće ski centar Tornik na Zlatiboru,čime će završiti posetu užičkom kraju.

 

ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.