Darija Kisić Tepavčević : Zajedno gradimo Srbiju bez barijera (VIDEO)

ZLATIBOR-Ministarka za rad,zapošljavanja,boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević otvorila je danas prvu Zimsku školu Akademije mladih lidera osoba sa invaliditetom na Zlatiboru .

Ministarka Kisić Tepavčević poručila je mladim osobama sa invaliditetom da želi da uči od njih.

“Uvek ističem koliko ste edukovani,kakve izuzetne retoričke sposobnosti imate i koliko ste vrlo često podcenjeni u društvu i kako morate da budete makar duplo bolji,a vi to jeste,da bi dobili priliku koju zaslužijete“,rekla je Kisić Tepavčević.

Ministarka se zahvalila osobama sa invaliditetom što zajedno sa Ministarstvom grade Srbiju bez barijera.

“Ja bih želela da nam i ovaj put date zadatke ,jer mi smo tu zbog vas i želimo zajedničkim snagama da učinimo vam dostupnim sve institucije,ustanove i objekte kako bi vam poboljšali pristupačnost i kvalitet života“,istakla je Kisić Tepavčević otvarajući Zimsku školu Akademije mladih lidera osoba sa invaliditetom.

Ministarka je uručila Jeleni Marić iz Užica nagradu Jednaki.

„Nagradu je mogao da dobije bilo ko od mojih kolega sa Akademije ali ovoga puta ona je pripala meni.Ona je kruna mojih 11 rada i želim da verujem da ćemo uz pomoć Ministarstva da stvorimo bolje uslove za naš život u Srbiji bez barijera“ ,poručila je Jelena Marić.

Tema prve Zimske škole Akademije mladih lidera osoba sa invaliditetom su veštine komunikacije .

„Akademiju smo pokrenuli sa ciljem da osnažimoi ojačamo invalidski pokret,da mobilišemo mlade ljude sa invaliditetom da podignemo nivo njihovih znanja i veština iz različitih oblasti ,kako bi unapredili njihov položaj u našoj zemlji u svim oblastima“ ,naglasila je izvršna direktorka Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije Ivanka Jovanović.

Zimska škola Akademije mladih lidera osoba sa invaliditetom traje do 12.decembra na Zlatiboru.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.