Dani odluke (VIDEO)

IVANJICA – Još samo dva kola su ostala do kraja Super lige i nakon njih će biti rešene sve dileme vezane za status prvaka, Evrope i opstanka.

Jedna od utakmica koje će biti u fokusu fudbalskih zaljubljenika je meč 36. kola između Javor Matisa i Crvene zvezde, dve ekipe koje sa različitim ambicijama ulaze u ovaj meč. Ivanjičani su plasmanom u plej of rešili sve svoje probleme i sada igraju više nego rasterećeno, što je pokazala utakmica u Kruševcu. Vasiljević je imao kadrovskih problema ali je i pored toga promešao karte i dao priliku nekim igračima koji nisu imali priliku da osete čari superligaške borbe. U startnoj postavi nije bilo Gafurova, Cvetkovića i Kikovića zbog povreda a Đogatović, Karišik i Milović su ustupili mesto svojim zamenama. Na drugoj strani Crvene zvezda nema mesta za takve eksperomente jer mora u svaku utakmicu da uđe maksimalno koncentrisana, bez prava na kiks. Sigurno je da će Vasiljević Beograđanima suprotstaviti najbolje što ima, da će pružiti otpor dostojan svojoj tradiciji a poznato je da su Ivanjičani umeli neprijatno da iznenande crveno bele.

Za igrače su ovakve utakmice uvek bile velika inspiracija. Nije potrebna nikakva dodatna injekcija, jer samo ime protivnika motiviše da se da više od maksimuma. Očekuje se dobar ambijent, pune tirbine i dobra fudbalska predstava. Vladimir Đogatović je jedan od najiskusnijih u redovima Ivanjičana ima dosta teških mečeva iza sebe i zna kako treba igrati ovakve utakmice.

 

Crvena zvezda dolazi u Ivanjicu po preko potrebne bodove čijim bi eventualnim osvajanjem produžili nadu da ponovo mogu na prvo mesto, ali da bi se to desilo mora da se čuje i ona legendrana rečenica Nikole Simića:”Ljudi kec u Nišu”.

Sve dileme će dobiti rasplet u sredu posle odigranih utakmica koje počinju u 19 časova. Meč Javor Matis i Crvena zvezda sudi Danilo Grujić a pomažu mu Oliver Petrović i Miodrag Zdravković.

 

ZooM

You may also like...