Dan opštine Ivanjica

IVANJICA – Svečanom sednicom i dodelnom junskih nagrada opština Ivanjica danas je obeležila svoj dan.

Junske nagrade dodeljene su zaslužnim institucijama i pojedincima među kojima su se našli Kancelarija za javna ulaganja Vlade RS kao i Vojska RS, za ogroman doprinos razvoju Ivanjice, ali i nesebičnu pomoć u saniranju posledica nevremena. Junska nagrada pripala je i profesorki  razredne nastave Dušici Savić, a Biljani Ajdačić, profesorki srpskog jezika i književnosti nagrada je pripala za postignuća u radu sa učenicima.

Za velike zasluge na polju humanitarnog rada, u okviru kog je 108 puta bio dobrovoljni davalac krvi, nagrađen je Milinko Đokić, dok je pohvalu dobio Radisav Milutinović, vlasnik firme doo Milutinovići, koja godinama neguje visok stepen društvene odgovornosti.

U galeriji Doma kulture otvorena je izložba užičkog slikara Đorđa Stanića „Motivi Ivanjice“, a u kulturno – umetničkom programu učestvovali su gradski hor, pozorište Kancelarije za mlade i folklorni ansambli.

Dan opštine Ivanjice obeležava se u znak sećanja na dan kada je knez Mihailo Obrenović ukazom iz 1866. godine Ivanjicu proglasio varošicom.

ZOOMUE, InfoLIGA

You may also like...