Dan opštine Čajetina (video)

ČAJETINA-Opština Čajetina obeležila je danas svoj dan.Na svečanoj sednici Skupštine predstavljeni su reultati rada i planovi,dok su najboljim pojedincima i kolektivima uručena tradicionalna opštinska priznanja.

Predsednik opštine Milan Stamatović istakao je da je Čajetina jedna od najuspešnijih opština u Srbiji.

“Sve što je planirano u prethodnih godinu dana je realizovano.Stvorili smo ambijent za ulaganja domaćih i stranih investitora,kao i podigli nivo usluga kroz izgradnju infrastrukture.U poslednjih 10 godina budžet opštine uvećan je 100 puta,a učešće transfernih sredstava iz Republike u budžetu je 3 odsto,što je veliki uspeh ‘,rekao je Stamatović.
Stamatović je istakao da je na Zlatiboru otvorena prva regionalna Kancelarija za saradnju sa Ruskom Federacijom u cilju razvoja ekonomske saradnje sa Rusijom.
Od novih investicija Stamatović je najavio da će 19.avgusta početi izgardnja gondole od centra Zlatibora do Tornika.

“Opština je izmirila 90 odsto duga za nabavku opreme za gondola.Uplatili smo 9 miliona evra i ostalo je još 1.300.000 evra obaveza.Tako da više nema nikakvih prepreka za realizaciju najznačajnijeg investicionog projekta u našoj opštini u proteklih 100 godina”,istakao je Stamatović.
On je rekao i da je u prošloj godini izdato 100 građevinskih dozvola na području opštine,što je uz dobru naplatu ostalih lokalnih prihoda stabilizovalo finansijsku situaciju u budžetu i naglasio da je sve visse stranih investitora iz Rusije,Kine,Izraela,UAE i Grčke zainteresovano za ulaganja u aerodrom ,obnovljive izvore energije,poljoprivredne farme i izgradnju turističkih i ugostiteljskih objekata.

Cilj opštine je da u narednom periodu ostvari milion posetilaca na Zlatiboru godišnje i 10 miliona noćenja.
Na današnjoj svečanoj sednici Skupštine opštine uručena su priznanja najuspešnijim kolektivima i pojedincima:Metaloplastici iz Čajetine,Mlekari Spasojević,KK Zlatibor,Miroslavu Viriću iz Krive reke i Iliji Ljubojeviću iz Sirogojna.

Priznanje Zoran Tmušić ,za ljudskost i humanost u teškim vremenima,dodeljeno je predsednici udruženja Zlatiborski krug Zorici Milosavljević.
Najveće priznanje Zlatiborska povelja dodeljeno je arhimandritu Metodiju igumanu Hilandara.
ZooM

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.