Dan diploma u OŠ „Dušan Jerković“

UŽICE – U OŠ „Dušan Jerković“ organizovan je tradicionalni Dan diploma, posvećen učenicima koji su u minuloj školskoj godini sotvarili najzapaženije rezultate. Dodeljene su Vukove i Dositejeve diplome učenicima 8. razreda, kao i priznanja učenicima koj isu ostvarili zapađene rezultate na republičkim takmičenjima.

U tek završenoj školskoj 2023/24. godini učenici OŠ „Dušan Jerković“ su osvojili više od 300 diploma i 50 pohvalnica na takmičenjima i konkursima svih nivoa (opštinskim, okružnim, republičkim). Ova generacija osmaka imala je 34 učenika dobitnika 60 diploma „Dositej Obradović“, koja se uručuje učenicima za primerno vladanje, odličan uspeh i izuzetne rezultate iz različitih nastavnih oblasti.

Dan diploma u OŠ Dušan Jerković
Foto: OŠ Dušan Jerković

Plasman na republička takmičenja ostvarilo je 37 učenika, a njih 12 osvojilo je neko od prva tri mesta. Sa svim peticama i osvojenim diplomama iz nekog nivoa takmičenja u toku 12 najboljih učenika škole su nosioci Vukovih diploma: Vasilija Đurović, Ivana Krsmanović, Strahinja Sokolović, Maša Šojić, Balša Popović, Aleksa Tomić, Marta Mnadenović, Neva Cicvarić, Nikolina Špica, Katarina Vasiljević, Ana Živadinović i Veljko Grbović.

Proglašen je sportista generacije, učenica Tara Ristović, kao i učenici koji su promovisali rad školske biblioteke i učestvovali u mnogobrojnim vannastavnim aktivnostima. Diplomu za humanost dobila je učenica IV razreda Milica Lazović. Đak generacije je Neva Cicvarić, koja je nadmašila sve ostale odlikaše svojim i znanjem i osvojenim diplomama na brojnim takmičenjima.

(izvor i foto: OŠ Dušan Jerković)

You may also like...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.