Cukavcima Moravica odnela malinjak (VIDEO)

ARILJE – Ogrejalo je danas sunce u Arilju, ali ne može da isuši sve što je Moravica juče poplavila. Porodica Cukavac, čije se domaćinstvo nalazi kod mosta u Donjoj Cerovi bori se sa posledicama. Kažu, sedam dana neće moći da očiste od mutne vode koja im je ušla u kuću, pomoćne objekte, prodavnicu.

“Prvi put nam je ovolika voda ušla unutra, bile su poplave i ranije, ali nisu stizale da nam udju u prodavnicu. Borićemo se, šta ćemo, očistićemo. Bože zdravlja samo nek su svi zdravi”, priča Vladeta Cukavac.

Proveli su besanu noć, a voda se pod njihovom kućom ni danas nije vratila u korito. Sve što je ova trinaestočlana porodica obradila ove godine otišlo je u nepovrat.

“Imam tri sina, tri snahe, petoro unučadi, od februara obadjuju malinu, krompir, papriku  luk. Sad kad je došlo da se obere nema ništa. Ja sam jedva preživela jučerašnji dan”, žali  se Rada Cukavac.

Crveno ariljsko zlato, malinu, koju je ova porodica podigla na njivama uz Moravicu, obrala je unapred Moravica, svih 80 ari, a to bi bio rod bar od 10 tona.

“Naši malinjaci više ne postoje, tri metra je malina bila ispod vode. Četvrti put se ovo za deset godina dešava. Verovatno će izaći neka komisija, ali nikom ništa neće biti, “pojeo vuk magarca”. Samo što dalje od poljoprivrede i sela”, kaže Milić Cukavac.

Ovoj porodici, kao i većini ariljskih koji imaju imanja pored reke rešenje su bedemi. O njima se priča samo kada dođu poplave, a čekaju se, nažalost, godinama.

You may also like...

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.