Crnjevski most otvoren za saobraćaj

IVANJICA – U saobraćaj je pušten rekonstruisani most preko reke Moravice u naselju Crnjevo u Ivanjici.

„Svi radovi na konstrukciji mosta su završeni. Temelji mosta su sanirani i rekonstruisani, a postavljeni su i novi šipovi koji obezbeđuju dodatnu stabilnost objekta. Glavni nosač mosta je takođe sređen, urađena je armirano-betonska kolovozna ploča, novi trotoari, spoljašnje i unutrašnje ograde, atmosferski odvodi. Nakon postavljanja asfaltnog zastora, na dva mesta su isečene površine za postavljanje dilatacija. Građani Ivanjice su dobili gotovo novi most dug 114 metara, koji će u funkciji biti u narednim decenijama“, kaže za Info LIGU nadzorni organ, građevinski inženjer Vladimir Gavrilović.

Gavrilović kaže da je most za saobraćaj u ovom trenutku potpuno bezbedan i da je ostalo da se kraju privedu neki sitni radovi koji se tiču nosača instalacija ispod kolovozne konstrukcije, farbanja i uređenja samog gradilišta.

Rekonstrukciju je izveo konzorcijum preduzeća Granit Plus iz Užica, SIG iz Beograda, GPD Nikolić i Amiga iz Kraljeva, koštala je oko 29 miliona dinara, a sredstva je obezbedila Kancelarija za javna ulaganja Vlade Republike Srbije.

ZOOMUE, InfoLIGA

 

You may also like...