Ćitići ostaju u svom domu (VIDEO)

UŽICE – Četvoročlana porodica Ćitić iz Užica sa strepnjom je dočekala ovo jutro jer su im izvršitelji i policija najavili iseljenje iz kuće, koja je 6. decembra prošle godine, prema odluci suda, prodata na licitaciji.

Porodica tvrdi da je ceo slučaj vrlo sumnjiv i da su oni bili spremni da isplate dug naslednicima koji imaju pravo na jednu trećinu objekta.  

Od početka sumnjaju u korupciju, tvrde da je prekršen Zakon o izvršenju i obezbeđenju i navode da nisu bili obavešteni o licitaciji, iako u Osnovnom sudu tvrde da je obaveštenje bilo na oglasnoj tabli suda.

Gordana Ćitić, medicinska sestra, i njen nezaposleni suprug Branislav Ćitić, koji imaju dvoje dece, tvrde da su ostali bez cele kuće, kako bi se izvršila presuda u sporu oko jedne trećine nasledstva. Branislav Ćitić vlasnik je dve trećine kuće, dok jedna trećina pripada njegovom ujaku Zoranu Nikačeviću, biznismenu, i njegovoj sestri Miroslavi Nikačević, koji žive u Engleskoj. „Nakon što su Nikačevići pokrenuli spor oko nasledstva, mi im nismo osporavali udeo u vlasništvu i počeli smo da im isplaćujemo novac za trećinu kuće, ali su oni to kasnije odbili“, objašnjavaju Ćitići.

Tvrde da nisu bili obavešteni o prodaji kuće, koju je, Nikačević kupio za 6,2 miliona dinara što je 50 odsto od procenjene vrednosti. Ova četvoročlana porodica nema nikakvo rešenje, a sve ove događaje vrlo emotivno preživljavaju svi članovi porodice.

Uvereni su Ćitići da je na delu organizovani kriminal, a navode i reči jednog od sudija u postupku koji je rekao da je reč o građevinskoj mafiji.  Ćitići su i danas imali podršku brojnih komšija, i dalje su u svojoj kući, a pomoćnik javnog izvršitelja samo je kratko prokomentarisao da je posao za danas završen.

You may also like...